breaking news

Bibiano Fernandes verdedigt titel tegen Reece McLaren tijdens ONE Championship 50

October 25th, 2016 | by Marcel Dorff

ONE Championship heeft eerder vandaag bekend gemaakt dat Bantamweight Kampioen Bibiano Fernandes is toegevoegd aan de ONE Championship 50 card op 2 December 2016. Fernandes neemt het op tegen de Australiër Reece McLaren. Het Bantamweight titelgevecht zal dienen als Co-Main Event, en zal plaatsvinden in de Mall of Asia Arena in Pasay, Manilla, Filipijnen.

Bibiano Fernandes (MMA 19-3/ONE 7-0) wordt al jaren gezien door de hardcore MMA fan als een van de beste vechters in de lichtere gewichtsklassen. Fernandes verloor sinds 2008 slechts een partij, en is vooral bekend in het Aziatische MMA circuit. Zo wist hij zowel de DREAM Bantamweight als de Featherweight titel op zijn naam te zetten. De Braziliaan maakte in 2012 zijn debuut voor de ONE Championship organisatie. Hij won zijn debuut via Unanimous Decision tegen Gustavo Falciroli. Vervolgens won Fernandes in 2013 de Interim titel, om vervolgens in hetzelfde jaar de ”echte” titel te winnen door kampioen Soo Chul Kim te verslaan. Inmiddels heeft Fernandes al vier keer met succes zijn titel verdedigt tegen onder andere Toni Tauru en Kevin Belingon. Fernandes gaat dus nu voor zijn vijfde succesvolle titelverdediging.

Reece McLaren (MMA 9-3/ONE 2-0) is een 25-Jarige Australische vechter. McLaren vocht in het begin van zijn carrière vooral voor regionale promoties, maar in 2015 maakte hij zijn debuut voor ONE Championship. Een succesvol debuut aangezien hij submission specialist Mark Striegl in de derde ronde via Rear Naked Choke wist te finishen. Ook in zijn tweede gevecht voor de organisatie zorgde McLaren voor een verrassing. Muin Gafurov een man met een 100% finishratio en een 10-0 record werd verslagen via Unanimous Decision. Genoeg reden voor ONE Championship om McLaren te belonen met een titelgevecht tegen Bantamweight Kampioen Bibiano Fernandes.

ONE Championship voegde ook nog een Middleweight gevecht toe tussen : Leandro Ataides (MMA 8-3/ONE 2-3) & Mohamed Ali (MMA 10-10/ONE 0-3)

Leave a Reply

Translate »