breaking news

Bethe Correia treft Pannie Kianzad tijdens UFC 250 in São Paulo

February 7th, 2020 | by Marcel Dorff
Bethe Correia treft Pannie Kianzad tijdens UFC 250 in São Paulo
UFC
0

Voormalig titeluitdaagster Bethe Correia keert op 9 mei 2020 terug in de Octagon. Tijdens UFC 250 in São Paulo, Brazilië stuit de Braziliaanse op de Zweedse Pannie Kianzad. Beide vrouwen treffen elkaar in de Octagon van het Ginasio do Ibirapuera. Het gevecht werd bekend gemaakt door het Braziliaanse AG Fight. Correira en Kianzad lieten eerder in een “Twitteronderonsje” al weten oren te hebben naar deze partij.

Bethe Correia (MMA 11-4-1/UFC 5-4-1) kwam als ongeslagen vechtster in 2013 de UFC binnen. Tijdens haar debuut versloeg ze via Split Decision Julie Kedzie. Vier maanden later won Correia opnieuw. Ditmaal werd Jessamyn Duke verslagen via Unanimous Decision waarna Correia de zogenoemde ”4 horsewomen” uitdaagde. Deze groep wordt gevormd door Ronda Rousey, Shayna Baszler, Marina Shafir en Jessamyn Duke. Het was dan ook niet verwonderlijk dat vier maanden later het gevecht met Baszler werd gerealiseerd. Correia won via TKO in de tweede ronde en daagde Ronda Rousey uit. De UFC gaf hier gehoor aan waardoor een jaar later het gevecht tussen Correia en Rousey plaatsvond tijdens UFC 190 in Rio de Janeiro. Rousey had echter geen moeite met de Braziliaanse en sloeg Correia KO na ongeveer een halve minuut. Correia zou acht maanden later in April 2016 terugkeren om het op te nemen tegen Raquel Pennington. In een over en weer leuk gevecht wist Pennington uiteindelijk via Split Decision de winst naar zich toe te trekken. In September 2016 doorbrak Correia haar two-fight losing streak door Jessica Eye voor vijandig publiek via Split Decision te verrassen. In haar daarop volgende gevecht tegen Marion Reneau kon Correia niet echt overtuigen. Ze had het geluk dat Reneau dat ook niet kon en de partij eindigde in een Majority Draw. Correia kreeg vervolgens in Juni 2017 het Main Event gevecht tegen Holly Holm aangeboden tijdens UFC Singapore. In een matig gevecht wist Holm uit het niets een perfecte headkick te landen. De Amerikaanse finishte het gevecht met een harde stoot en won via KO. Correia onderging vervolgens een oogoperatie. De Braziliaanse zou op 4 Augustus 2018 tijdens UFC 227 terugkeren in de Octagon tegen Irene Aldana. Echter gaf de CSAC Correia geen licentie om te vechten. Hierdoor werd het gevecht gecanceld. De partij werd vervolgens opnieuw ingepand tijdens UFC 237 in Mei 2019. Correia verloor in de derde ronde via Armbar Submission. Correia wist vervolgens in September 2019 na drie jaar zonder een overwinning eindelijk weer eens te winnen. In Mexico City werd gewonnen van Sijara Eubanks via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Pannie Kianzad (MMA 12-5/UFC 1-2) is een Zweedse vechtster van Iranese afkomst die traint in Denemarken. Kianzad maakte in 2012 haar Pro-MMA debuut. Na vijf overwinningen in evenveel partijen tegen onder andere Lina Länsberg en Milana Dudieva werd Kianzad gecontracteerd door de Cage Warriors organisatie. Daar wist ze in 2014 tijdens haar tweede partij al de titel te pakken tegen Eeva Siiskonen. Kianzad zou de titel niet verdedigen maar tekenen bij het Amerikaanse Invicta FC. Na haar debuutoverwinning tegen de Australische Jessica-Rose Clark mocht Kianzad voor de titel vechten tegen Kampioene Tonya Evinger. Echter overschreed Kianzad haar gewichtslimiet en stond de titel niet meer op het spel. Evinger bracht de Zweedse via TKO in de tweede ronde haar eerste Pro nederlaag toe. Kianzad zat vervolgens in een mindere periode en verloor vervolgens ook van zowel Raquel Pa’aluhi en Sarah Kaufman. Kianzad wist vervolgens in de zomer van 2018 het tij te keren door Bianca Daimoni via Unanimous Decision te verslaan. Na ook tijdens een regionale evenement in Denenmarken de winst te hebben gepakt deed Kianzad auditie voor het 28ste seizoen van The Ultimate Fighter. Kianzad werd toegelaten en vocht in de kwartfinales tegen de Duitse Katharina Lehner. Kianzad was te sterk via Unanimous Decision. Kianzad wist zich vervolgens ook te plaatsen voor de finale nadat ook van de Litouwse Julija Stoliarenko via Unanimous Decision werd gewonnen. Kianzad verloor echter de finale van Macy Chiasson via Rear Naked Choke Submission en kreeg geen UFC contract. Kianzad vocht vervolgens in Scandinavië tegen Iony Razafiarison en wist te winnen. Vervolgens mocht Kianzad op short notice in Juli 2019 terugkeren in de UFC om het op te nemen tegen Julia Avila. Avila bleek echter te sterk waardoor Kianzad verloor via Unanimous Decision. Kianzad wist uiteindelijk in November 2019 haar eerste UFC overwinning te pakken. Via Unanimous Decision won Kianzad voor de tweede keer in haar carrière van Jessica-Rose Clark.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »