breaking news

Bethe Correia is klaar voor haar signature overwinningsdansje

June 11th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Aanstaande 17 juni 2017 staat Bethe Correia tijdens UFC Fight Night 111 ingeroosterd om te strijden tegen de oud UFC Women’s Bantamweight kampioene Holly Holm. Het spektakel zal losbarsten in het Singapore Indoor Stadium van Kallang, Singapore. Andere atleten die deze avond op het canvas staan zijn onder andere Andrei Arlovski, Dong Hyun Kim, Tarec Saffiedine en Rafael dos Anjos.

Bethe Correia kent een professioneel record van 10 om 2 en heeft een record van 4 om 2 behaald in de kooi van de Ultimate Fighting Championship. Naast haar spectaculaire partijen kent Bethe ook een aantal opmerkelijke overwinningsdansjes:

Na haar partij met Marion Reneau tijdens UFC Fight Night 106:

Tijdens het ontvangen van de winst van Shayna Baszler tijdens UFC 177:

Na het verslaan van Erica Paes tijdens Jungle Fight 54 (15:20):

Bethe Correia kwam als ongeslagen vechtster in 2013 de UFC binnen. Tijdens haar debuut versloeg ze via Split Decision Julie Kedzie. Vier maanden later won Correia opnieuw. Ditmaal werd Jessamyn Duke verslagen via Unanimous Decision waarna Correia de zogenoemde ”4 horsewomen” uitdaagde. Deze groep wordt gevormd door Ronda Rousey, Shayna Baszler, Marina Shafir en Jessamyn Duke. Het was dan ook niet verwonderlijk dat vier maanden later het gevecht met Baszler werd gerealiseerd. Correia won via TKO in de tweede ronde en daagde Ronda Rousey uit.

De UFC gaf hier gehoor aan waardoor een jaar later het gevecht tussen Correia en Rousey plaatsvond tijdens UFC 190 in Rio de Janeiro. Rousey had echter geen moeite met de Braziliaanse en sloeg Correia KO na ongeveer een halve minuut. Correia zou acht maanden later in April 2016 terugkeren om het op te nemen tegen Raquel Pennington. In een over en weer leuk gevecht wist Pennington uiteindelijk via Split Decision de winst naar zich toe te trekken.

In September 2016 doorbrak Correia haar two-fight losing streak door Jessica Eye voor vijandig publiek via Split Decision te verrassen. In haar laatste gevecht tegen Marion Reneau kon Correia niet echt overtuigen. Ze had het geluk dat Reneau dat ook niet kon en de partij eindigde in een majority draw.

Gemaakt door een creatieve fan:

Comments are closed.

Translate »