breaking news

Benito Lopez kondigt gevecht aan tegen Albert Morales tijdens UFC Fresno

October 15th, 2017 | by Marcel Dorff
Benito Lopez kondigt gevecht aan tegen Albert Morales tijdens UFC Fresno
UFC
0

Team Alpha Male vechter Benito Lopez heeft eerder vandaag via Social Media bekend gemaakt dat hij op 9 December 2017 zijn opwachting zal maken tijdens UFC Fight Night 123 in Fresno, Californië. In de Bantamweight divisie zal Albert Morales zijn tegenstander zijn. Beide mannen ontmoeten elkaar in de Octagon van het Save Mart Center. Het gevecht maakt deel uit van de Preliminary Card. Lopez vs. Morales stond eerder gepland bij een andere organisatie, destijds moest Lopez noodgedwongen afzeggen. Dit zette kwaad bloed bij Morales. Nu zal de partij alsnog plaatsvinden. 

Albert Morales (MMA 7-2-1/UFC 1-2-1) verdiende via het programma ”Dana White Lookin’ for a Fight” een UFC contract. Morales maakte op short notice in September 2016 zijn debuut tegen de Mexicaanse TUF winnaar Alejandro Perez. Na drie rondes eindigde het gevecht in een Draw. Morales die onder meer overwinningen in Bellator en WSOF op zijn naam had moest het vervolgens opnemen tegen de hooggerankte Thomas Almeida in Brazilië. Morales wist aardig mee te komen in de eerste ronde, maar moest via TKO in de tweede ronde toch zijn meerdere erkennen in de Braziliaan. In Maart dit jaar kreeg Morales zijn derde kans binnen de UFC. Ditmaal was debutant en CES MMA Kampioen Andre Soukhamthath zijn tegenstander. In een zeer competitief gevecht was het uiteindelijk Morales die via Split Decision zijn eerste overwinning binnen de UFC op zijn resumé mocht bijschrijven. Morales keerde vervolgens in Juli op short notice terug in de Octagon. In Schotland nam hij het op tegen de ongeslagen Welshman Brett Johns. Johns was dominant met zijn worstelen en won het gevecht via Unanimous Decision.

Benito Lopez (MMA 8-0/UFC 1-0) is een ongeslagen vechter die uitkomt voor Team Alpha Male. Lopez maakte vooral furore in zijn thuisstaat Californië. Daar wist hij bij organisaties als King of the Cage en West Coast FC zijn gevechten allemaal winnend af te sluiten. Overigens maakte Lopez zijn Pro-MMA debuut voor Bellator MMA. Daar won hij via Unanimous Decision van Oscar Ramirez. In Augustus dit jaar deed Lopez mee aan de 7de week van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Lopez nam het op tegen voormalig Legacy FC Kampioen Steven Peterson. In een zeer sterk gevecht van beide kanten was het uiteindelijk Lopez die het gevecht via Split Decision wist te winnen. Dana White was onder de indruk en bood Lopez een contract aan bij de UFC. Lopez zal nu dus tijdens UFC Fresno gaan proberen zijn gevecht tegen Peterson een goed vervolg te geven.

Comments are closed.

Translate »