breaking news

Ben Saunders treft UFC debutant Takashi Sato tijdens UFC Fort Lauderdale

March 27th, 2019 | by Redactie
Ben Saunders treft UFC debutant Takashi Sato tijdens UFC Fort Lauderdale
UFC
0

Ben Saunders zal op 27 April 2019 zijn opwachting maken tijdens het UFC on ESPN 3 evenement in Fort Lauderdale, Florida. De Amerikaan treft in de Welterweight divisie de Japanner Takashi Sato die van Pancrase overkomt. Dit maakte Asian MMA bekend. Beide vechters nemen het tegen elkaar op in de Octagon van het BB&T Center tijdens de Preliminary Card.

Ben Saunders (MMA 21-10-2/UFC 8-7-0) kwam in 2007 via het zesde seizoen van The Ultimate Fighter de organisatie binnen. Saunders werd in de kwartfinales uitgeschakeld door de latere finalist Tommy Speer. Echter wist Saunders zijn eerste drie officiële partijen voor de UFC vervolgens wel in winst om te zetten. Dan Barrera, Ryan Thomas en Brandon Wolff werden verslagen. In zijn vier daarop volgende partijen wist Saunders slechts eenmaal te winnen (van Marcus Davis) en gingen partijen tegen onder meer topcontender Jon Fitch en Mike Swick verloren. Saunders kreeg geen contractverlenging van de UFC en zocht zijn heil bij Bellator. Na drie jaar Bellator en een 7-3 record bij die organisatie keerde Saunders in 2014 terug bij de UFC. Met succes tot noch toe. Van de eerste vijf gevechten die Saunders vocht sindsdien voor de UFC werden er vier gewonnen. Saunders heeft onder meer de allereerste en voorlopig enige Omoplata Submission op zijn naam staan binnen de organisatie. Saunders verloor na zijn terugkomst van Patrick Côté. Saunders verlengde in eerste instantie zijn contract halverwege 2016 niet in verband met persoonlijke omstandigheden. Uiteindelijk werd alsnog verlengt en won Saunders in Januari 2017 via een controversiële Split Decision van Court McGee. Saunders vocht vervolgens tegen de Duitse Pool Peter Sobotta in Stockholm. Sobotta kwam erg sterk voor de dag en verraste Saunders via TKO in de tweede ronde. Saunders keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC Orlando in Februari 2018 tegen Alan Jouban. Jouban won via KO in de tweede ronde. Beide mannen kregen voor de spectaculaire partij de Fight of the Night bonus. Saunders pakte vervolgens in Juni 2018 een short notice partij aan tijdens UFC Utica tegen Jake Ellenberger. Saunders imponeerde via KO in de eerste ronde en pakte ditmaal de Performance of the Night bonus. Helaas kon Saunders in zijn daarop volgende partij niet winnen. Via Arm-Triangle Choke Submission werd in de tweede ronde verloren van Sergio Moraes. Saunders pakte vervolgens in November 2018 een short notice partij tegen Lyman Good in New York. Saunders ging zwaar KO in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Takashi Sato (MMA 14-2/UFC 0-0) is een Japanse vechter die sinds 2013 vecht in het Pro-MMA circuit. Sato vocht zijn gevechten allemaal in Azië en vooral bij de gerenommeerde Pancrase organisatie. In zijn eerste twee jaar als prof wist Sato een record op te bouwen van tien overwinningen en een verliespartij. Onder meer UFC veteraan Joe Proctor en Yusaku Tsukumo werden verslagen. Na vervolgens anderhalf jaar niet gevochten te hebben keerde Sato in April 2017 terug bij Pancrase. Daar wist hij een winstreak neer te zetten van vier partijen met allemaal finishes in de eerste ronde. Sato kreeg vervolgens van Pancrase de kans om voor de titel te vechten tegen UFC veteraan Glaico Franca. Franca bleek te sterk via Submission in de vierde ronde. Tijdens zijn laatste gevecht voordat Sato bij de UFC tekende versloeg hij Matt Vaile via TKO in de tweede ronde.

Afbeeldingsresultaat voor 佐藤天 PANCRASE

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »