breaking news

Ben Saunders treft Peter Sobotta tijdens UFC Stockholm

April 4th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist werd bekend gemaakt door de Duitse MMA journalist “Riky MMA” dat Ben Saunders het zal opnemen tegen de Poolse Duitser Peter Sobotta. Het Welterweightgevecht zal plaatsvinden tijdens UFC Fight Night 109 op 28 Mei 2017 in de Ericsson Globe te Stockholm, Zweden. Of het gevecht deel zal uit maken van de Preliminary Card of Main Card is op dit moment niet bekend.

Ben Saunders (MMA 21-7-2/UFC 8-4-0) kwam in 2007 via het zesde seizoen van The Ultimate Fighter de organisatie binnen. Saunders werd in de kwartfinales uitgeschakeld door de latere finalist Tommy Speer. Echter wist Saunders zijn eerste drie officiële partij voor de UFC vervolgens wel in winst om te zetten. Dan Barrera, Ryan Thomas en Brandon Wolff werden verslagen. In zijn vier daarop volgende partij wist Saunders slechts eenmaal te winnen (van Marcus Davis) en gingen partijen tegen onder meer topcontender Jon Fitch en Mike Swick verloren. Saunders kreeg geen contractverlenging van de UFC en zoch zijn heil bij Bellator. Na drie jaar Bellator en een 7-3 record bij die organisatie keerde Saunders in 2014 terug bij de UFC. Met succes tot noch toe. Van de vijf gevechten die Saunders vocht sindsdien voor de UFC werden er vier gewonnen. Saunders heeft onder meer de allereerste en voorlopig enige Omoplata Submission op zijn naam staan binnen de organisatie. Saunders verloor na zijn terugkomst alleen van Patrick Côté. Saunders verlengde in eerste instantie zijn contract halverwege vorig jaar niet in verband met persoonlijke omstandigheden. Uiteindelijk werd alsnog verlengt en won Saunders afgelopen Januari via een controversiële Split Decision van Court McGee.

Peter Sobotta (MMA 16-5-1/UFC 3-4-0) is een Poolse Duitser die in 2009 zijn debuut maakte binnen de UFC. Sobotta kon echter niet imponeren en verloor drie partijen op rij waarna de UFC niet verder met hem ging. Nadat Sobotta in het Duitse circuit van zich liet spreken met drie Rear Naked Choke Submissions op een avond gaf de UFC hem een nieuwe kans. In 2014 mocht Sobotta het in Berlijn opnemen tegen de Pool Pawel Pawlak. Sobotta pakte zijn tweede kans met beide handen aan en won een Unanimous Decision. Ook een jaar later werd gewonnen in Berlijn van late replacement Steven Kennedy via Rear Naked Choke Submission. Kennedy verving de geblesseerde Sergio Moraes. In November 2015 ging het mis voor Sobotta. Tijdens een UFC evenement in Melbourne werd via TKO verloren van de Australiër Kyle Noke. Sobotta moest zich weer terug vechten en deed dat. Tijdens UFC Hamburg vorig jaar September won Peter Sobotta via een zeer overtuigende Unanimous Decision overwinning tegen de Deen Nicolas Dalby.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »