breaking news

Ben Saunders pakt partij tegen Jake Ellenberger tijdens UFC Utica

March 30th, 2018 | by Marcel Dorff

Ben Saunders keert op 1 Juni 2018 terug in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 131 in Utica, New York vervangt hij Bryan Barberena die in verband met het herstellen van een blessure niet kon vechten. Saunders ontmoet Jake Ellenberger in de Octagon van het Adirondack Bank Center. Het is niet bekend of het gevecht zal plaatsvinden op de Preliminary Card of Main Card.

Ben Saunders (MMA 21-9-2/UFC 8-6-0) kwam in 2007 via het zesde seizoen van The Ultimate Fighter de organisatie binnen. Saunders werd in de kwartfinales uitgeschakeld door de latere finalist Tommy Speer. Echter wist Saunders zijn eerste drie officiële partijen voor de UFC vervolgens wel in winst om te zetten. Dan Barrera, Ryan Thomas en Brandon Wolff werden verslagen. In zijn vier daarop volgende partijen wist Saunders slechts eenmaal te winnen (van Marcus Davis) en gingen partijen tegen onder meer topcontender Jon Fitch en Mike Swick verloren. Saunders kreeg geen contractverlenging van de UFC en zocht zijn heil bij Bellator. Na drie jaar Bellator en een 7-3 record bij die organisatie keerde Saunders in 2014 terug bij de UFC. Met succes tot noch toe. Van de eerste vijf gevechten die Saunders vocht sindsdien voor de UFC werden er vier gewonnen. Saunders heeft onder meer de allereerste en voorlopig enige Omoplata Submission op zijn naam staan binnen de organisatie. Saunders verloor na zijn terugkomst van Patrick Côté. Saunders verlengde in eerste instantie zijn contract halverwege 2016 niet in verband met persoonlijke omstandigheden. Uiteindelijk werd alsnog verlengt en won Saunders in Januari 2017 via een controversiële Split Decision van Court McGee. Saunders vocht vervolgens tegen de Duitse Pool Peter Sobotta in Stockholm. Sobotta kwam erg sterk voor de dag en verraste Saunders via TKO in de tweede ronde. Saunders keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC Orlando in Februari 2018 tegen Alan Jouban. Jouban won via KO in de tweede ronde. Beide mannen kregen voor de spectaculaire partij de Fight of the Night bonus.

Jake Ellenberger (MMA 31-13/UFC 10-9) kwam in 2009 de UFC binnen. Hij had meteen een zwaar debuut. Carlos Condit was zijn tegenstander. Ellenberger verloor via Split Decision maar liet zien in dat gevecht zeker potentie te hebben. Dit bleek aangezien Ellenberger zijn daarop volgende zes gevechten wist te winnen, waaronder een TKO win in de eerste ronde tegen Jake Shields. Ellenberger werd gezien als een toekomstig kampioen, helaas is het nooit zover gekomen. Ellenberger verloor van Martin Kampmann, dit leek een kleine misstap aangezien zijn daarop volgende twee partijen weer werden gewonnen. Hierna verloor Ellenberger liefst vijf van zijn zes partijen. Wel moet gezegd worden dat de tegenstanders zeer respectabel waren. Zo werd verloren van Robbie Lawler, Tyron Woodley, Stephen Thompson, Kelvin Gastelum en Tarec Saffiedine. Alleen van Josh Koscheck werd gewonnen. De UFC beëindigde het contract van Ellenberger. Ellenberger liet het er niet bij zitten en vloog naar Las Vegas, Nevada voor een gesprek met Dana White. Ellenberger overtuigde White om hem nog één laatste kans te geven. White stemde in, en in Juli 2016 was Matt Brown de tegenstander tijdens UFC 201. Ellenberger leek herboren en finishte Brown binnen twee minuten via TKO wat hem de Performance of the Night bonus opleverde + een langer verblijf in de UFC. Helaas voor Ellenberger kon hij die overwinning geen goed vervolg geven. In November 2016 werd verloren van Jorge Masvidal via TKO. Ellenberger bleef met zijn voet onder de Octagon steken, waar Masvidal dankbaar gebruik van maakte. Ellenberger keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC Nashville in April 2017 tegen Mike Perry. Na een goede eerste ronde ging Ellenberger echter zwaar KO na een zeer harde ellenboog van Perry.

Comments are closed.

Translate »