breaking news

Ben Askren verwacht een knock-out in de eerste ronde

April 29th, 2017 | by Lennart Van Arendonk
Ben Askren verwacht een knock-out in de eerste ronde
ONE Championship
0

De grootste sportorganisatie van de Aziatische geschiedenis, ONE: Championship heeft eerder een blockbuster co-main event aangekondigd voor het evenement ONE: Dynasty of Heroes. Het gaat hier om de Welterweight kampioen Ben ‘Funky’ Askren tegen de stijgende jonge Maleisische ster Agilan ‘Alligator’ Thani. Het evenement wordt op 26 mei georganiseerd in de Singapore Indoor Stadum. het main event zal vervult worden door de Atomweight kampioen Angela ‘Unstoppable’ Lee en de Braziliaanse uitdager Istela Nunes.

De voormalige NCAA divisie All American, Ben Askren is misschien wel de sterkste Welterweight vechter zonder contract bij de Ultimate Fighting Championship. In slechts een paar gevechten was Askren in staat om de ONE Welterweight titel te winnen. De hoogopgeleide Askren wordt algemeen beschouwd als de beste van de divisie. Ook is hij te vinden in de wereld ranglijst. Hij kent een professioneel record van 15-0 (1) en heeft overwinning met zowel een knock-out als submission op zijn naam staan. Voor zijn ONE: Championship debuut was hij actief bij de organisatie Bellator MMA. Hier was hij overigens ook kampioen.

Voor zijn aankomende partij tegen de Maleisische ster Agilan ‘Alligator’ Thani verwacht hij een knock-out in de eerste ronde: “I have been doing exactly the same thing since 2009, but the thing is, nobody has been able to stop it yet. So, I am going to keep saying what I do, and keep doing what I said I was going to do, and it is going to keep working, because my opponents are just not good enough to stop it. It will be a late first round via TKO stoppage by elbows.”

Aan de andere kant van de kooi komt de ongeslagen Agilian Thani te staan. Deze vechter uit Kuala Lumpur, Maleisië maakt na een korte afwezigheid zijn terugkeer bij de promotie. Na een spectaculaire overwinning op de Welterweight veteraan Jeff Huang kent de 21-jarige vechter een professioneel record van zeven om nul. Ook zijn amateur partijen gingen zonder slag om stoot. Hij won hier vijf opeenvolgende partijen. De jonge Maleisische vechter heeft laten zien de technieken te beheersen en heeft een schot op de titel meer dan verdiend.

Het main event van deze avond zal verzorgd worden door de razend populaire Angela Lee en de uitdager Istela Nunes. Lee zal hier it zal Lee’s tweede titelverdediging worden. Championship 55 : Dynasty of Heroes staat in de agenda geschreven van het Singapore Indoor Stadium te Kallang, Singapore. Op 26 mei 2017 barst het evenement los en wordt het publiek getrakteerd op spectaculaire partijen.

Comments are closed.

Translate »