breaking news

Bellator voegt twee gevechten toe aan de Bellator 172 Main Card

January 4th, 2017 | by Marcel Dorff
Bellator voegt twee gevechten toe aan de Bellator 172 Main Card
Bellator MMA
1

Bellator MMA heeft zojuist bekend gemaakt dat er twee nieuwe gevechten zijn toegevoegd aan de Bellator 172 Main Card. Tot noch toe was alleen het Main Event tussen de legendarische Fedor Emelianenko en voormalig UFC Heavyweight Matt Mitrione bekend. Met de toevoeging van Cheick Kongo vs. Oli Thompson en Adam Piccolotti vs. Brent Primus bestaat de Main Card nu uit drie gevechten. Bellator 172 zal plaatsvinden op 18 Februari 2017 in het SAP Center te San Jose, Californië.

Cheick Kongo vs. Oli Thompson

b172_kongo_v_thompson_1920x1080

Cheick Kongo (MMA 25-10-2/Bellator 7-2) kwam in 2013 de organisatie binnen. Kongo kwam over van de UFC waar hij liefst zeven jaar zijn brood verdiende. Kongo won in zijn UFC tijd onder meer van mannen als Matt Mitrione, Pat Barry en Mirko CroCop, maar steeds als hij op het randje stond om de Top 8 binnen te geraken ging het mis voor Kongo. In Bellator heeft Kongo tot noch toe veel succes gehad. Met een 7-2 record behoort Kongo tot een van de betere vechters in zijn gewichtsklasse. Kongo vocht eenmaal voor de Bellator Heavyweight titel tegen Vitaly Minakov. Dit gevecht ging verloren via Unanimous Decision. Kongo heeft op dit moment een winstreak van drie gevechten met onder andere een overwinning tegen oud Bellator Kampioen en huidig UFC Heavyweight Alexander Volkov.

Oli Thompson (MMA 17-9/Bellator 0-1) is een 37-Jarige Engelsman die in 2016 zijn debuut voor Bellator maakte. De meervoudig MMA Kampioen heeft tot noch toe alleen in kleinere organisaties zijn stempel gedrukt. Zo vocht Thompson tweemaal voor de UFC in 2012, maar wist hij beide partijen niet te winnen. Ook in sterke organisaties als BAMMA en KSW lukte het Thompson niet om zijn stempel te drukken. Zijn grootste overwinning haalde Thompson tegen de kleine Japanse reuzendoder Ikuhisa Minowa in 2015. Tijdens zijn Bellator debuut afgelopen Juli stond Thompson tegenover Matt Mitrione. Mitrione versloeg Thompson in Engeland voor eigen publiek via TKO in de tweede ronde.

Adam Piccolotti vs. Brent Primus

15822205_1441443975874744_1542494712_n

Adam Piccolotti (MMA 9-0/Bellator 5-0) wordt gezien als een van de grootste talenten van de American Kickboxing Academy en vecht sinds 2015 voor Bellator. De vechter uit Half Moon Bay, Californië is nog altijd ongeslagen. Piccolotti is doordat hij vooral op de Preliminary Cards vocht van Bellator bij het grote publiek nog vrij onbekend. Afgelopen November maakte hij zijn Main Card debuut voor Bellator tegen Brandon Girtz. Piccolotti won via Unanimous Decision en heeft nu een winstreak van negen in zijn MMA carrière waarvan vijf gevechten onder de Bellator banner.

Brent Primus (MMA 7-0/Bellator 5-0) maakte in 2013 al zijn Bellator debuut en is net als Piccolotti nog ongeslagen in zijn Pro-MMA carrière. De vechter uit Eugene, Oregon vocht vijfmaal voor Bellator, en wist alle vijf gevechten om te zetten in een overwinning. Net als Piccolotti maakte Primus in 2016 zijn Main Card debuut voor Bellator. Met succes werd gewonnen via Split Decision van Gleristone Santos. Daarvoor had Primus al van Derek Anderson gewonnen eveneens via Split Decision. Zijn eerste drie gevechten voor Bellator wist Primus allemaal binnen de eerste ronde te beslissen.

18 februari 2017 | SAP Center | San Jose, California, USA.

Bellator 172: Fedor vs. Mitrione

MAIN CARD PRELIMINARY CARD
Fedor Emelianenko vs. Matt Mitrione James Terry vs. David Douglas
Cheick Kongo vs. Oli Thompson Nikko Jackson vs. Cesar Gonzalez
Adam Piccolotti vs. Brent Primus Juan Cardenas vs. Luis Vargas
Danasabe Mohammed vs. Carlos Rocha
Anthony Do vs. Bobby Escalante
Matt Ramirez vs. Jeremy Murphy
J.J.Okanovich vs. Paradise Vaovasa
Justin Tenedora vs. Roque Reyes

One Comment

Leave a Reply

Translate »