breaking news

Bellator update: Gallagher geblesseerd en Létourneau is klaar voor haar debuut

October 12th, 2017 | by Lennart Van Arendonk
Bellator update: Gallagher geblesseerd en Létourneau is klaar voor haar debuut
Bellator MMA
0

De Amerikaanse Mixed Martial Arts (MMA) promotie Bellator MMA heeft zojuist enkele informatieve berichten naar buiten gebracht. De Ierse superster James Gallagher heeft zijn plaats op het evenement Bellator 187 gedwongen moeten afzeggen met een blessure. Zijn tegenstander Jeremiah Labiano is overgeboekt naar Bellator 188 op 16 november in Tel Aviv. Ook is het debuut gevecht van Valerie Letourneau aangekondigd. De ex-UFC vechter zal tijdens het Bellator/BAMMA evenement op 15 december strijden tegen Kate Jackson.

De Ierse Featherweight vechter James Gallagher heeft in zijn aanloop naar Bellator 187 een knieblessure opgelopen. Hij stond ingeroosterd om te strijden tegen Jeremiah Labiano. James Gallagher (MMA 6-0/Bellator 3-0) wordt gezien als een van de grootste talenten in de Bellator MMA Featherweight divisie. Gallagher maakte in 2016 zijn debuut voor de organisatie nadat hij van het Britse BAMMA overkwam. Tijdens zijn debuut in Londen voor Bellator MMA nam Gallagher het op tegen Mike Cutting. Gallagher won via Unanimous Decision. Hierna stond Gallagher gepland tegen zijn aankomende tegenstander Kirill Medvedovsky. Echter plande Bellator MMA een evenement later dat jaar in Dublin. Bellator MMA wilde uiteraard Gallagher op die card, dus haalde ze de Ier van het gevecht tegen Medvedovsky in Israël. Gallagher nam het op tegen Anthony Taylor voor zijn thuispubliek. Vroeg in de derde ronde wist Gallagher het gevecht te beslissen via een Rear Naked Choke Submission waardoor Gallagher ongeslagen bleef.

De Ier keerde eerder dit jaar terug tijdens Bellator 173 in Dublin, Ierland. Het gevecht tegen Medvedovsky werd opnieuw ingepland. Gallagher had weinig moeite met de Israëliër en finishte het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Vervolgens volgde trashtalk over en weer met de eveneens ongeslagen AJ McKee op social media. Echter kreeg Gallagher vervolgens Chinzo Machida op zijn pad. Met bijna 20 jaar verschil in leeftijd, wist hij zijn partij te stoppen voor de bel. Nu zal de Ier enkele tijd vanaf de kant moeten toekijken. Hoelang zijn blessure zal aanhouden is nog onbekend. Hij wist het nieuws te melden via social media:

Daarnaast heeft de promotie ook het gevecht tussen Valerie Letourneau en Kate Jackson aangekondigd. Het is aan de Britse Jackson om de ex-UFC vechter te verwelkomen op het canvas.

Valérie Létourneau (MMA 8-6/Bellator 0-0) kwam in 2014 met een 5-3 record de UFC binnen. De Frans-Canadese had een jaar eerder geprobeerd om via TUF 18 de UFC binnen te komen. Dit mislukte nadat in de eliminatieronde verloren werd van Roxanne Modaferri. De UFC gaf Létourneau een nieuwe kans die ze met beide handen greep. Voor eigen publiek werd gewonnen via Split Decision van Elizabeth Phillips. Létourneau die debuteerde op Bantamweight is van nature eigenlijk een Flyweight, maar omdat de UFC die divisie niet heeft ging Létourneau nog een gewichtsklasse omlaag naar Strawweight. Daar won ze haar Strawweight debuut via Unanimous Decision tegen Jessica Rakoczy. En nadat in Augustus 2015 ook werd gewonnen van de tot dan ongeslagen Maryna Moroz mocht Létourneau in November 2015 vechten voor de UFC Women’s Strawweight titel tegen Kampioene Joanna Jedrzejczyk. De Poolse Jedrzejczyk zou uiteindelijk winnen via Unanimous Decision. Vervolgens werd door de UFC een eenmalige partij op Women’s Flyweight georganiseerd. Valérie Létourneau en Joanne Calderwood kregen de primeur. Via TKO in de derde ronde verloor Létourneau het tot noch toe enige Women’s Flyweight gevecht in de UFC. In December 2016 vocht Létourneau haar laatste (maar wie wist dat op dat moment) gevecht in de Octagon. Tegen Viviane Pereira werd verrassend verloren via Split Decision. Nu mag Létourneau zich gaan bewijzen in de Bellator MMA Flyweight divisie.

Kate Jackson (MMA 9-2-1/Bellator 1-0) is een Britse strijder uit Lostwithiel, Cornwal. Uitkomend voor de Koncept gym heeft ze gevochten voor promoties als TU, LFN, BCMMA. Hier heeft ze gevochten tegen onder andere Colleen Schneider, Eeva Siiskonen en de huidige UFC kampioen Joanna Jedrzejczyk. Deze partij verloor ze bij de promotie PLMMA 17 Extra – Warmia Heroes met een technische knock-out. Ook is Jackson bekend van de Amerikaanse realityserie en MMA-competitie The Ultimate Fighter. In het 23ste seizoen wist ze zich naar de semi-finale te vechten. Ze won haar eerste partij Ashley Yoder maar verloor daarna van Tatiana Suarez.

Houd MMA DNA in de gaten voor meer MMA nieuws!

Comments are closed.

Translate »