breaking news

Bellator kondigt nieuw MMA/KKB combinatie evenement aan in Boedapest

February 8th, 2017 | by Marcel Dorff
Bellator kondigt nieuw MMA/KKB combinatie evenement aan in Boedapest
Bellator MMA
0

Een dag nadat Bellator aankondigde in samenwerking met Oktagon in Turijn een MMA/KKB evenement te organiseren heeft het opnieuw zo’n combinatie evenement aangekondigd. Een week na Turijn op 14 April 2017 zal in Budapest Sport Arena in Boedapest, Hongarije het evenement Bellator MMA 177/Bellator Kickboxing 6 plaatsvinden. Op het MMA gedeelte zal Bantamweight Kampioen Eduardo Dantas zijn titel verdedigen tegen Darrion Caldwell. Tijdens de ”hoofdact” van het kickboksgedeelte zal Welterweight Kampioen Zoltan Laszak zijn titel verdedigen in een rematch tegen Karim Ghajji.

Eduardo Dantas (MMA 19-4/Bellator 9-1) maakte furore in de Braziliaanse en Japanse MMA scene alvorens hij in 2011 debuteerde voor Bellator. Dantas won het Bantamweight Toernooi waarna hij het mocht opnemen tegen Kampioen Zach Makovsky. Dantas won in de tweede ronde via een Arm-Triangle Choke Submission en kroonde zich tot kampioen. Vervolgens verdedigde Dantas zijn titel tegen teamgenoot Marcos Galvao en Anthony Leone, maar verloor hij de titel aan Joe Warren eind 2014. In 2015 won Dantas via Unanimous Decision van Mike Richman waarna hij opnieuw voor de titel mocht vechten. Ditmaal won hij de titel van een man die hij al eerder versloeg, namelijk Marcos Galvao. Dantas verdedigde zijn titel via Majority Decision in December 2016 door eeuwige rivaal Joe Warren eindelijk het zwijgen op te leggen (voor zover mogelijk).

Darrion Caldwell (MMA 10-1/Bellator 7-1) vecht sinds 2014 voor Bellator MMA. Caldwell kwam over van Legacy FC met een 3-0 record. Caldwell wist zich in een tijdsbestek van twee jaar op te werken van de prelims naar de main card met een 5-0 record. In Maart 2016 werd Caldwell gekoppeld aan Joe Warren. Caldwell verraste veel mensen door Warren binnen een ronde via Rear Naked Choke Submission te finishen. Warren tikte niet af en ging ”out”. Vervolgens ging het in de zomer van 2016 mis tegen Joe Taimanglo. Taimanglo stopte Caldwell via Guillotine Choke Submission in de derde ronde en bezorgde Caldwell hiermee zijn eerste Pro-MMA verlies. Caldwell revancheerde zich echter vijf maanden later door ditmaal wel te winnen van Taimanglo. Via Unanimous Decision was Caldwell te sterk. Dit heeft hem dus het titelgevecht uiteindelijk opgeleverd.

Zoltan Laszak (11-2) zal zijn titel gaan verdedigen tegen de man waar hij in September 2016 de titel van won Karim Ghajji (97-13-1). Ghajji won de allereerste Bellator Welterweight Kickboxing titel door in April 2016 Mustapha Haida te verslaan via Split Decision. Ghajji verloor echter in September vorig jaar via Split Decision dezelfde titel aan Zoltan Laszak. Beide mannen mogen nu in de rematch laten zien wie de beste is.

Comments are closed.

Translate »