breaking news

Bellator komt naar Londen met Mousasi voor de titel

February 26th, 2018 | by Stefan Van Erp
Bellator komt naar Londen met Mousasi voor de titel
Bellator MMA
0

Bellator MMA heeft vandaag bekend gemaakt dat zij haar 200ste evenement in Londen gaat organiseren. Op 25 mei aanstaande zal de SSE Arena het decor zijn voor Bellator 200. Het wordt een evenement met een Nederlandse tint want Gegard Mousasi gaat voor de Middleweight titel tegen Rafael Carvalho. 

Rafael Carvalho (MMA 15-1/Bellator 6-0) kwam in 2014 de organisatie binnen. De Braziliaan won zijn debuut via TKO in de eerste ronde van Brian Rogers. Vervolgens versloeg hij de sterke kickboxer Joe Schilling via Split Decision. Dit leverde Carvalho eind 2015 een titelgevecht op tegen Brandon Halsey. Carvalho versloeg Halsey via TKO in de tweede ronde en kroonde zich tot nieuwe Kampioen. In Mei 2016 had Carvalho zijn eerste titelverdediging tegen Melvin Manhoef. Carvalho won een zéér controversiële Split Decision. Bellator CEO Scott Coker plande een rematch in voor December 2016, maar Carvalho brak zijn voet waardoor het gevecht werd gecanceld. Uiteindelijk kwam de rematch er wel en wist Carvalho via een snoeiharde head kick op KO te winnen. Tijdens Bellator 190 stond Carvalho tegenover Alessio Sakara en won wederom via een KO. Deze keer had Carvalho aan 44 seconde genoeg en staat hij nu voor zijn vierde titelverdediging bij Bellator.

Gegard Mousasi (MMA 43-6-2/Bellator 1-0-0) is een van de beste Middleweight vechters ter wereld. De Armeense Nederlander kwam in 2017 binnen bij Bellator MMA. Mousasi komt over van de UFC waar hij in 12 optredens liefst 9 maal met de winst ervandoor wist te gaan. Onder andere Chris Weidman, Ilir Latifi, Dan Henderson en Vitor Belfort zijn namen die Mousasi aan zijn zegereeks wist toe te voegen. Mousasi had toen hij weg ging bij de UFC een winstreak van vijf gevechten, maar kreeg van de organisatie geen kans om voor de titel te vechten. Nadat zijn contract was afgelopen bij de UFC besloot Mousasi om over te stappen naar Bellator om een nieuwe samenwerking aan te gaan met Scott Coker, voor wie hij ook werkte in zijn tijd bij Strikeforce. Mousasi nam het in zijn eerste partij op tegen de sterke Rus Alexander Shlemenko. In de eerste ronde liep Mousasi tegen een harde stoot van Shlemenko op wat ervoor zorgde dat zijn oog helemaal dicht zat. Toch trok Mousasi de partij op wilskracht naar zich toe via een decision en mag hij nu voor de felbegeerde titel vechten tegen de huidige kampioen, Rafael Carvalho.

Co Main Event: Page vs. Rickels

Ook het Co-Main event voor Bellator 200 is bekend gemaakt. Zo zal de ongeslagen publiekslieveling Michael “Venom” Page (12-0) het op gaan nemen tegen David Rickels (19-4). Voor Page wordt het zijn negende gevecht voor Bellator. Page staat bekend om zijn attractieve partijen en wist regelmatig via kiezelharde KO’s te winnen. hij moet echter wel op zijn hoede zijn want met Rickels komt hij een ervaren vechter tegen. Rickels gaat namelijk op voor zijn 20ste partij in Bellator en heeft regelmatig spectaculaire dingen laten zien in de kooi.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!  

Comments are closed.

Translate »