breaking news

Bellator komt naar Boise met Curran vs. McKee op het Main Event

July 18th, 2018 | by Stefan Van Erp
Bellator komt naar Boise met Curran vs. McKee op het Main Event
Bellator MMA
0

Bellator heeft vandaag bekend gemaakt dat zij Bellator 205 in Boise gaan organiseren. Tijdens het Main Event zullen voormalig Featherweight kampioen Pat Curran en het ongeslagen toptalent A.J. McKee het tegen elkaar opnemen. Ook zullen Rafael Lovato Jr. en John Salter het tegen elkaar opnemen. Beide heren stonden al eens tegen elkaar gepland maar toen moest Salter wegens een blessure afhaken.

Pat Curran vs AJ McKee

Pat Curran (MMA 23-7/Bellator 13-4) is een echte Bellator veteraan. Curran maakt al deel uit van het Bellator rooster sinds 2010 waar hij zijn debuut maakte tijdens Bellator 14 tegen Mike Ricci en dit deed met een snoeiharde KO in de eerste ronde. Daarna won Curran zijn volgende twee partijen waardoor hij voor de titel mocht vechten tegen Eddie Alvarez. Het gevecht maakte de 5 ronden vol en de jury koos unaniem Alvarez als winnaar. Curran besloot de overstap naar Featherweight te maken en dit was niet zonder succes. Nadat hij het Featherweight Tournament had gewonnen mocht Curran voor de titel vechten tegen Joe Warren. Curran won deze partij via een KO in de derde ronde en mocht zich zo de Bellator Featherweight kampioen worden. Curran verdedigde zijn titel tweemaal succesvol. Daarna verloor hij zijn titel aan Daniel Mason-Straus via een Unanimous Decision. In een directe rematch pakte Curran zijn titel weer terug via een Rear-Naked Choke in de vijfde ronde slechts 14 seconde voor het einde. Curran moest daarna op tegen Patricio Freire en verloor zijn titel vrij kansloos via een Unanimous Decision. Na een volgende verliespartij tegen Daniel Weichel richtte Curran zich op en won zijn laatste laatste drie partijen. Als hij een overwinning weet te behalen op McKee is de kans groot dat Curran weer voor de titel mag vechten.

A.J.McKee (MMA 11-0/Bellator 11-0) is met zijn 22 jaar en een ongeslagen record een van de grootste talenten van Bellator. McKee had zijn eerste Pro-MMA gevecht pas in April 2015, maar wist dat gevecht en de acht daarop volgende gevechten allen winnend af te sluiten. In December 2016 zou McKee het opnemen tegen Emmanuel Sanchez, maar Sanchez haakte geblesseerd af en werd vervangen door Ray Wood. McKee won via Unanimous Decision en ging voor de eerste keer in zijn Pro-MMA carrière naar de scorekaarten. In Januari 2017 gebeurde dit opnieuw, ditmaal werd Brandon Phillips via Unanimous Decision verslagen. Maar in April 2017 was er eindelijk weer eens een ouderwetse stoppage voor McKee. Zo versloeg hij de Italiaanse Amerikaan Dominic Mazzotta in de eerste ronde via een Headkick KO. McKee keerde vervolgens terug in de Bellator Cage in Augustus 2017 tegen Blair Tugman. McKee won op een vrij dominante manier via Unanimous Decision. McKee vocht vervolgens in Dublin tegen Brian Moore. Wederom wist McKee te winnen, ditmaal via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Vervolgens reigde McKee Justin Lawrence aan de zegekar via een Decision. AJ is de zoon van Antonio McKee, een MMA veteraan die voor bijna elke belangrijke promotie in zijn carrière gevochten heeft.

John Salter vs Rafael Lovato Jr.

John Salter (MMA 15-3/Bellator 5-0) staat bekend als een absolute finisher. De man uit Gardendale, Alabama wist van zijn vijftien MMA overwinningen er zeven te beslissen via (T)KO en acht via Submission. Hierdoor bezit Salter over een 100% finishratio. Salter werd zeven jaar geleden gecontracteerd door de UFC. Salter had op dat moment een record van 3-0. In de UFC wilde het niet lukken, en na twee verliespartijen in drie gevechten verliet Salter de organisatie. Na vervolgens in vooral regionale promoties vijf van de zes gevechten te hebben gewonnen werd Salter opgepikt door Bellator. Salter, inmiddels een stuk ervarener dan in zijn UFC run heeft tot nu toe zeer hoge ogen gegooid in de Bellator MMA promotie. Met vier finishes tegen Dustin Jacoby, voormalig Bellator Middleweight Kampioen Brandon Halsey, Claudio Annicchiarico en TUF 3 winnaar Kendall Grove lijkt het voor Salter een kwestie van tijd voordat hij in de buurt is van een contendergevecht. Salter zou het in November 2017 opnemen tegen Anatoly Tokov tijdens Bellator 188 in Tel Aviv. Echter raakte Tokov geblesseerd en werd vervangen door Jason Radcliffe. Radcliffe had weinig in te brengen en verloor vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission.

Rafael Lovato Jr. (MMA 8-0/Bellator 4-0) maakte pas op 31-Jarige leeftijd zijn MMA debuut. Echter is Lovato Jr. al jaren actief in het Brazilian Jiu Jitsu circuit. Zo is hij een van de drie Amerikanen die ooit het wereldkampioenschap Brazilian Jiu Jitsu heeft gewonnen. De 3rd degree BJJ Black Belt debuteerde in 2014 voor de Legacy Fighting Championship organisatie. Na drie overwinningen in evenveel gevechten mocht hij voor de belt vechten tegen Cortez Coleman. Coleman werd in de derde ronde verslagen via Armbar Submission. Echter ging de Legacy FC organisatie vervolgens samen met de RFA organisatie waardoor Lovato Jr. niet langer meer Kampioen was. Begin 2017 pikte Bellator MMA hem op. Lovato Jr. had een ongelooflijk sterk debuut tegen Charles Hackmann. Via TKO na slechts 13 seconden werd Hackman verslagen. Vervolgens stond er een partij tegen Roufusport vechter Mike Rhodes op het programma. Lovato Jr. won ook deze partij, ditmaal via Rear Naked Choke Submission vroeg in de eerste ronde. Tijdens zijn derde partij werd de sterke Chris Honeycutt verslagen via Unanimous Decision. Deze partij vond plaats in December 2017. Daarna vocht Lovato Jr. tegen Gerald Harris, die Salter verving tijdens Bellator 198. Lovato Jr. had geen enkele moeite met Harris en won via een Armbar in de eerste ronde.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

 

Comments are closed.

Translate »