breaking news

Bellator komt in Augustus met tweede evenement in New York

May 30th, 2017 | by Marcel Dorff
Bellator komt in Augustus met tweede evenement in New York
Bellator MMA
0

Zojuist heeft Bellator MMA laten weten dat het een tweede evenement in New York zal organiseren. In Juni 2017 zal Bellator 180/Bellator NYC plaatsvinden. Bellator zal in Augustus 2017 voor de tweede maal naar New York afreizen. Ditmaal is het Turning Stone Resort Casino in Verona de plaats waar het evenement Bellator 182 : Koreshkov vs. Njokuani zal plaatsvinden.

Voormalig Welterweight Kampioen Andrey Koreshkov neemt het op tegen Chidi Njokuani tijdens het Main Event. Tijdens het Co-Main Event zien we Brennan Ward het eveneens in een Welterweightgevecht het opnemen tegen Fernando Gonzalez. Ook de ongeslagen Featherweight A.J.McKee staat op de card, tegen wie is nog niet duidelijk.

Lees hieronder meer over de twee gevechten.

Andrey Koreshkov vs. Chidi Njokuani

Andrey Koreshkov (MMA 19-2/Bellator 10-2) vecht als sinds 2012 voor Bellator en heeft in die tijd behoorlijk van zich doen spreken. Koreshkov won zijn eerste vijf gevechten voor de organisatie, inclusief het achtkoppige Welterweight toernooi. Hierin versloeg hij onder andere Marius Zaromskis en voormalig Bellator Kampioen Lyman Good. Dit leverde Koreshkov een titelgevecht op tegen de eveneens ongeslagen Kampioen Ben Askren. Askren bleek te sterk en finishte Koreshkov in de vierde ronde via TKO. Na een uitstapje in Rusland kwam Koreshkov terug voor een nieuw achtkoppig Welterweight toernooi. Opnieuw wist de Rus dit toernooi te winnen, en opnieuw leverde dit hem een titelgevecht op ditmaal tegen Douglas Lima. Koreshkov versloeg Lima via Unanimous Decision en kroonde zich op deze manier tot Bellator MMA Welterweight Kampioen. Zijn eerste titelverdediging kwam in April 2016 tegen de van de UFC overgekomen Benson Henderson. Koreshkov won via Unanimous Decision en wist zijn titel dus met succes te verdedigen. In November 2016 ging het echter mis voor de Rus. Douglas Lima pakte in Tel-Aviv zijn revanche door Koreshkov in de derde ronde KO te slaan. Koreshkov zou vervolgens in Maart dit jaar terugkeren tegen Fernando Gonzalez. Echter raakte Koreshkov geblesseerd en moest hij verstek laten gaan.

Chidi Njokuani (MMA 16-4-0-1/Bellator 4-0-0-0) is de jongere broer van voormalig UFC vechter Anthony Njokuani. Chidi Njokuani vecht sinds 2015 voor Bellator MMA. Njokuani vocht voordat hij naar Bellator ging bij sterke organisaties als RFA, Legacy FC en Tachi Palace Fights. Bij de RFA en Tachi Palace Fights organisaties pakte Njokuani de titel. Onder meer mannen als Gilbert Smith, Max Griffin en Alan Jouban werden door de Amerikaanse Nigeriaan verslagen. Njokuani vocht vanaf zijn eerste Bellator gevecht meteen al op de Main Card. Zijn debuut won hij via Unanimous Decision tegen Ricky Rainey. Vervolgens werd halverwege 2016 na een afgelaste partij tegen Douglas Lima gewonnen van vervanger Thiago Goncalves via TKO in de derde ronde. Eind 2016 kreeg Njokuani de ongeslagen Portugees Andre Fialho tegenover zich. Njokuani finishte Fialho via KO binnen 25 seconden. Hierdoor verdiende Njokuani zijn eerste Main Event voor Bellator MMA. Hij mocht eind Januari 2017 vechten tegen UFC veteraan Melvin Guillard. Njokuani had geen enkele moeite met Guillard en won het gevecht via een overduidelijke Unanimous Decision. Een overwinning op Koreshkov zou weleens een titelgevecht in de toekomst voor Njokuani kunnen betekenen.

Brennan Ward vs. Fernando Gonzalez

Brennan Ward (MMA 14-5/Bellator 9-5) vecht al sinds 2012 voor de organisatie. Ward kwam over van de CES MMA organisatie met een 4-0 record. Ward won zijn Bellator debuut tegen Sam McCoy, maar verslikte zich vervolgens in Aaron Johnson. Nog geen 14 dagen later stelde hij orde op zaken doot Yair Moguel vroeg in de eerste ronde te finishen. Ward deed vervolgens in 2013 mee aan het ”8-men” Middleweight toernooi. Ward finishte alle drie zijn tegenstander en zou het toernooi glansrijk winnen. De beloning voor Ward kwam begin 2014 in de vorm van een titelgevecht tegen Middleweight Kampioen Alexander Shlemenko. Shlemenko was een maatje te groot voor Ward waardoor Ward zijn tweede verlies binnen de organisatie moest slikken. Het jaar 2014 werd een jaar om heel snel te vergeten voor Ward. In zijn comeback partij na het verlies om de titelstrijd ging Ward vroeg in de eerste ronde zwaar KO tegen Tamdan McCrory. Ward hield het vervolgens voor gezien in de Middleweight divisie, en ging een gewichtsklasse omlaag naar Welterweight. Daar vond Ward al heel snel zijn draai weer. In 2015 vocht Ward driemaal voor Bellator, alle drie de keren wist Ward het gevecht binnen de eerste ronde te beslissen. Onder andere Curtis Millender werd verslagen. Ward maakte vervolgens nog even een succesvol uitstapje naar de RIZIN FF organisatie, waar hij een Submission overwinning in de tweede ronde pakte tegen de ongeslagen Japanner Ken Hasegawa. Echter begon 2016 slecht voor Ward. Tijdens zijn gevecht met Evangelista Santos moest Ward al in de eerste ronde aftikken op een Leglock Submission. Ward revancheerde zich vervolgens eind 2016 met een KO overwinning tegen Saad Awad. Helaas voor Ward ging het begin dit jaar mis tegen Paul Daley. Via een Flying Knee in de eerste ronde ging Ward zwaar KO. Nu mag hij proberen om zich weer te mengen in de titelrace, hiervoor zal hij moeten winnen van Fernando Gonzalez.

Fernando Gonzalez (MMA 26-14/Bellator 6-1) is een veteraan in de sport die voor organisaties als onder meer WEC, Strikeforce, KOTC & Gladiators Challenge heeft gevochten. In Bellator MMA was Gonzalez tot November 2016 ongeslagen. Michael Page wist Gonzalez eind vorig jaar via een zeer controversiële Split Decision te verslaan. Gonzalez heeft een aantal mooie winpartijen op zijn conto staan in de Bellator Cage. Mannen als Karo Parisyan, Karl Amoussou en Marius Zaromskis werden aan de zegekar gebonden. Hierna volgden nog overwinningen op Curtis Millender en Gilbert Smith. Gonzalez werd in twee van zijn Bellator partijen na afloop positief getest voor marihuana metabolieten. Zijn overwinningen bleven echter gehandhaafd. Gonzalez zou het begin Maart 2017 opnemen tegen Andrey Koreshkov, echter raakte Koreshkov geblesseerd en werd vervangen door Brandon Girtz. Gonzalez deed wat hij moest doen en won het gevecht via Unanimous Decision.

Comments are closed.

Translate »