breaking news

Bellator keert terug naar Israel met Patricio Freire en Daniel Weichel als Main Event

August 23rd, 2017 | by Marcel Dorff
Bellator keert terug naar Israel met Patricio Freire en Daniel Weichel als Main Event
Bellator MMA
0

Bellator MMA keert op 16 November 2017 terug in Israël. In de Menora Mivtachim Arena in Tel Aviv zal Bellator 188 plaatsvinden. Tijdens het Main Event zullen we een rematch gaan zien tussen Featherweight Kampioen Patricio ”Pitbull” Freire en de Duitser Daniel Weichel. Eveneens staat tijdens het Co-Main Event een zeer belangrijk gevecht in de Middleweight divisie op de planning. De Amerikaan John Salter zal het opnemen tegen Fedor Emelianenko’s trainingspartner Anatoly Tokov. Ook de Israëliërs Haim Gozali en Noad Lahat zullen van de partij zijn, al hebben beiden nog geen partij toegewezen gekregen. Net als Denise Kielholtz die haar Bellator MMA debuut zal maken.

Patricio Freire (MMA 26-4/Bellator 14-4) vecht sinds 2010 voor de organisatie en wordt gezien als een van de attractiefste en beste vechters van de organisatie. In 2010 deed Freire mee aan het achtkoppige Bellator Featherweight toernooi. Freire kwam tot de finale, maar moest via Split Decision zijn meerdere erkennen in Joe Warren. Een jaar later deed Freire opnieuw mee aan dit toernooi. Ditmaal werden Georgi Karakhanyan, Wilson Reis en Daniel Straus verslagen waarna gevochten mocht worden tegen Kampioen Pat Curran. Freire verloor het gevecht tegen Curran via Split Decision. Vervolgens deed Freire in 2013 opnieuw mee aan het Bellator Featherweight toernooi. Opnieuw won Freire de finale. Ditmaal werd Justin Wilcox via KO verslagen. In 2014 was het dan eindelijk raak voor Freire. Via Unanimous Decision werd Pat Curran verslagen en was Freire de nieuwe Featherweight Kampioen. Vervolgens had Freire in 2015 twee succesvolle titelverdedigingen tegen Daniel Straus en Daniel Weichel, echter ging het bij de derde verdediging mis. Ditmaal was Daniel Straus wél te sterk via Unanimous Decision. Freire kwam in April 2016 terug met een Guillotine Choke Submission overwinning tegen Henry Corrales. Vervolgens werd op Lightweight een soort van superfight opgezet tegen voormalig UFC Lightweight Kampioen Benson Henderson. Henderson won via TKO in de tweede ronde door een beenblessure van Freire. Freire mocht vervolgens gaan proberen voor de derde maal te winnen van Daniel Straus en de Featherweight titel terug te heroveren. Dit gebeurde ook via een Guillotine Choke Submission in de tweede ronde.

Daniel Weichel (MMA 38-9/Bellator 7-1) vecht sinds 2014 voor Bellator MMA. De Duitser was voordat hij bij Bellator kwam de M-1 Global Kampioen. Een van de meest toonaangevende organisaties in Rusland. Weichel deed in Bellator MMA mee aan het achtkoppige Featherweight toernooi in 2014. Weichel wist zowel Scott Cleve, Matt Bessette en Desmond Green te verslaan. Dit zou hem later een titelgevecht opleveren met Kampioen Patricio Freire. Tussendoor wist Weichel ook nog de sterke Pat Curran via Split Decision te verslaan. Weichel leek vervolgens ook de titel te pakken tegen Patricio Freire, echter wist Freire een fantastische comeback te maken in de tweede ronde en versloeg de Braziliaanse Kampioen de Duitser Weichel via KO. Weichel heeft inmiddels de rug gerecht, en met overwinningen op Georgi Karakhanyan, Emmanuel Sanchez en Brian Moore lijkt een titelgevecht weer in de buurt. Een overwinning op Teixeira eerder dit jaar via Split Decision heeft ervoor gezorgd dat Weichel zijn verdiende rematch tegen Patricio Freire gaat krijgen.

John Salter (MMA 14-3/Bellator 4-0) staat bekend als een absolute finisher. De man uit Gardendale, Alabama wist van zijn veertien MMA overwinningen er zeven te beslissen via (T)KO en zeven via Submission. Hierdoor bezit Salter over een 100% finishratio. Salter werd zeven jaar geleden gecontracteerd door de UFC. Salter had op dat moment een record van 3-0. In de UFC wilde het niet lukken, en na twee verliespartijen in drie gevechten verliet Salter de organisatie. Na vervolgens in vooral regionale promoties vijf van de zes gevechten te hebben gewonnen werd Salter opgepikt door Bellator. Salter, inmiddels een stuk ervarener dan in zijn UFC run heeft tot nu toe zeer hoge ogen gegooid in de Bellator MMA promotie. Met vier finishes tegen Dustin Jacoby, voormalig Bellator Middleweight Kampioen Brandon Halsey, Claudio Annicchiarico en TUF 3 winnaar Kendall Grove lijkt het voor Salter een kwestie van tijd voordat hij in de buurt is van een contendergevecht. Het gevecht tegen Tokov zou wel eens dat gevecht kunnen zijn.

Anatoly Tokov (MMA 25-3/Bellator 1-0) is een van de allergrootste Russische talenten op dit moment. De man die traint met MMA legende Fedor Emelianenko heeft voor zowat alle grote organisaties in Rusland gevochten. M-1 Global, Fight Nights Global en ACB zijn de organisaties waar Tokov zijn kunsten vertoonde. Tijdens het ACB toernooi in 2016 wist Tokov de titel te pakken na een overwinning op Arbi Aguev. Tokov won achttien van zijn laatste negentien gevechten, en kwam alleen te kort tegen M-1 Global Kampioen en een van de kersverse UFC vechters Ramazan Emeev. Tokov heeft ook nog een notable win op zijn record tegen zijn landgenoot Albert Duraev die inmiddels furore maakt in de ACB organisatie. Tokov vocht zijn debuut voor Bellator tegen de Braziliaan Francisco France. Tokov won het gevecht via TKO in de tweede ronde.

Bellator MMA heeft ook bekend gemaakt dat Haim Gozali (MMA 7-4/Bellator 1-1), Noad Lahat (MMA 11-2/Bellator 2-0) en Denise Kielholtz (MMA 0-1/Bellator 0-0) tijdens dit evenement hun opwachting zullen maken. De tegenstanders zijn nog niet bekend.

Comments are closed.

Translate »