breaking news

Bellator Kampioen Douglas Lima verdedigt titel tegen Rory MacDonald in Januari 2018

September 20th, 2017 | by Marcel Dorff
Bellator Kampioen Douglas Lima verdedigt titel tegen Rory MacDonald in Januari 2018
Bellator MMA
0

Lance Pugmire van de LA Times heeft zojuist naar buiten gebracht dat Bellator MMA Welterweight Kampioen Douglas Lima op 20 Januari 2018 zijn titel zal verdedigen tegen Rory MacDonald. Beide mannen staan die avond tegenover elkaar in ”The Forum” te Inglewood, California. De naam van het evenement zelf is op dit moment nog niet bekend.

Douglas Lima (MMA 29-6/Bellator 11-2) maakte in 2011 zijn debuut voor Bellator. De Braziliaan die al jaren in de VS woont en uitkomt voor American Top Team imponeerde tijdens het achtkoppige Bellator Welterweight toernooi door Steve Carl, Chris Lozano en Ben Saunders te verslaan. De laatste twee vechters via KO. Hierdoor mocht Lima in 2012 voor de titel vechten tegen de ongeslagen Ben Askren. Askren versloeg Lima via Unanimous Decision. Nadat in datzelfde jaar Jacob Ortiz werd verslagen via TKO, deed Lima opnieuw mee aan het Welterweight toernooi in 2013. Ditmaal wist Lima opnieuw het toernooi te winnen. Michail Tsarev, Bryan Baker en opnieuw Ben Saunders werden allen via KO verslagen waarna Lima het moest opnemen tegen Rick Hawn voor de vacante Welterweight titel. Askren had namelijk inmiddels getekend bij de Aziatische ONE Championship organisatie. Lima versloeg Hawn via TKO in de tweede ronde en kroonde zich dus tot Welterweight Kampioen. Maar tijdens zijn eerste titelverdediging in 2015 ging het mis voor de Braziliaan. De Rus Andrey Koreshkov was via Unanimous Decision te sterk. Een jaar later won Lima zijn comeback gevecht tegen Paul Daley in Londen, en kreeg hierna zijn gewilde rematch tegen Koreshkov. In November 2016 in Tel Aviv versloeg Lima de Rus via KO in de derde ronde, waarmee hij zijn titel heroverde. Vervolgens mocht Lima tijdens het grootste evenement tot op heden in de Bellator geschiedenis zijn titel verdedigen tegen de van de UFC overgekomen Lorenz Larkin. In New York versloeg Lima zijn tegenstander via Unanimous Decision.

Rory MacDonald (MMA 19-4/Bellator 1-0) kwam begin dit jaar over van de UFC. De topvechter uit de Tristar Gym van Firas Zahabi vocht in 2015 nog voor de Welterweight titel in de UFC tegen Robbie Lawler. In een absolute klassieker won Lawler uiteindelijk via TKO in de vijfde ronde. Nadat MacDonald vervolgens ook verloor van Stephen Thompson besloot de Canadees over te stappen naar Bellator. Bellator deed hem een betere aanbieding dan de UFC namelijk. Tijdens zijn Bellator MMA debuut eerder dit jaar vocht MacDonald een #1 contendergevecht tegen de Engelsman Paul Daley in Londen. MacDonald liet zien dat hij de superieure vechter was en versloeg Daley betrekkelijk eenvoudig via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Nu mag MacDonald in zijn tweede gevecht voor de organisatie proberen de belt te gaan pakken.

Comments are closed.

Translate »