breaking news

Bellator debutant Ricky Bandejas treft James Gallagher tijdens Bellator 204

June 27th, 2018 | by Marcel Dorff
Bellator debutant Ricky Bandejas treft James Gallagher tijdens Bellator 204
Bellator MMA
0

Bellator MMA heeft via de site van het Sanford Pentagon bekend gemaakt dat de kersverse nieuwkomer Ricky Bandejas zijn debuut zal maken in de Bantamweight divisie tegen de ongeslagen James Gallagher. Beide vechters treffen elkaar tijdens Bellator 204 in Sioux Falls, South Dakota op 17 Augustus 2018. Het gevecht zal deel uit maken van de Main Card.

James Gallagher (MMA 7-0/Bellator 4-0) wordt gezien als een van de grootste talenten in de Bellator MMA Featherweight divisie. Gallagher maakte in 2016 zijn debuut voor de organisatie nadat hij van het Britse BAMMA overkwam. Tijdens zijn debuut in Londen voor Bellator MMA nam Gallagher het op tegen Mike Cutting. Gallagher won via Unanimous Decision. Hierna stond Gallagher gepland tegen Kirill Medvedovsky. Echter plande Bellator MMA een evenement later dat jaar in Dublin. Bellator MMA wilde uiteraard Gallagher op die card, dus haalde ze de Ier van het gevecht tegen Medvedovsky in Israël. Gallagher nam het op tegen Anthony Taylor voor zijn thuispubliek. Vroeg in de derde ronde wist Gallagher het gevecht te beslissen via een Rear Naked Choke Submission waardoor Gallagher ongeslagen bleef. De Ier keerde vervolgens terug in 2017 tijdens Bellator 173 in Dublin, Ierland. Het gevecht tegen Medvedovsky werd opnieuw ingepland. Gallagher had weinig moeite met de Israëliër en finishte het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Vervolgens volgde trashtalk over en weer met de eveneens ongeslagen AJ McKee op social media. Echter kreeg Gallagher vervolgens Chinzo Machida op zijn pad. Met bijna 20 jaar verschil in leeftijd, wist hij zijn partij te stoppen via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Vervolgens werden partijen tegen Jeremiah Labiano en Adam Borics in verband met blessures gecanceld. Nu zal Gallagher een gewichtsklasse omlaag gaan.

Ricky Bandejas (MMA 10-1/Bellator 0-0) wordt gezien als een groot talent in de East Coast MMA scene. Na een amateur record van 7-1 bij elkaar hebben te gevochten (alleen verloren van Shane Burgos) maakte Bandejas in 2014 de overstap naar het professionele circuit. Bandejas vocht al zijn Pro-MMA partijen voor de hoog aangeschreven CFFC organisatie. Na vijf overwinningen op rij tegen onder meer Chris Piriz en Merab Dvalishvili mocht Bandejas in 2015 voor de titel vechten tegen Nick Pace. Voormalig UFC vechter Pace bleek echter te sterk. Bandejas herpakte zich echter met drie overwinningen tegen onder meer Tony Gravely en Miguel Restrepo. Dit leverde hem een interim titelgevecht op tegen Giorgi Kudukhashvili. Bandejas pakte de titel na een schouderblessure na ronde 1 van Kudukhashvili. De Interim titel werd eenmaal verdedigt met succes via KO tegen Nick Mamalis. Vervolgens werd Bandejas getekend door Bellator MMA.

Blijf MMA DNA volgen voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »