breaking news

Bellator 172 pakt groots uit in San Jose, Californië

February 1st, 2017 | by Lennart Van Arendonk
Bellator 172 pakt groots uit in San Jose, Californië
Bellator MMA
0

Op 18 februari wordt de wereldberoemde Bellator MMA kooi opgebouwd in het SAP Center van San Jose, Californië. MMA liefhebbers over de hele wereld zullen inschakelen om onder andere Fedor Emelianenko, Josh Tompson, Cheick Kongo en Anatoly Tokov in actie te zien. Met deze namen verwacht de Amerikaanse promotie recordbrekende cijfers te halen. CEO Scott Coker spreekt dan ook over een van het grootste en opmerkelijkste evenement in de geschiedenis van de organisatie.

De opmerkelijkste naam op de agenda is Fedor Emelianenko. Dit is een een Russische MMA-vechter die zowel de laatste WAMMA- als de laatste PRIDE-wereldkampioen is in het zwaargewicht. Hij wordt door sommige genoemd als de beste MMA vechter aller tijden. The Last Emperor kent een indrukwekkend professioneel record van 36–4 (1). Opmerkelijke namen op dit rooster zijn Semmy Schilt, Antônio Rodrigo Nogueira, Mark Coleman, Kevin Randleman en Mirko Filipovic.
Op 18 februari zal hij het opnemen tegen de oud UFC Vechter Matt Mitrione (11–5).

Ook Josh Thomson stapt op deze avond de kooi binnen. Hij staat ingeroosterd om het co-main event te verzorgen en zal hier de strijd aangaan tegen Patricky Freire (16-8). Thomson had gehoopt om na zijn overwinning op Pablo Villaseca een gevecht voor de Lightweight titel te krijgen. De voormalig UFC vechter won beide partijen voor Bellator op overtuigende wijze. Zo won hij zijn eerste partij tegen Mike Bronzoulis via een Arm-Triangle Choke en won hij zijn tweede via een KO tegen de eerder genoemde Villaseca. Thomson won in 2006 en 2008 de Strikeforce Lightweight titel en is na een mislukt UFC avontuur vastberaden om de titel bij Bellator te gaan pakken. Een gevecht tegen de PitBull zal hem zeker helpen om dit doel te bereiken.

Ook Cheick Kongo stapt opnieuw de kooi binnen om te vechten. Hij doet dit tegen de 37-Jarige Engelsman Oli Thompson. Cheick Kongo kwam in 2013 de organisatie binnen. Kongo kwam over van de UFC waar hij liefst zeven jaar zijn brood verdiende. Kongo won in zijn UFC tijd onder meer van mannen als Matt Mitrione, Pat Barry en Mirko CroCop, maar steeds als hij op het randje stond om de Top 8 binnen te geraken ging het mis voor Kongo. In Bellator heeft Kongo tot noch toe veel succes gehad. Met een 7-2 record behoort Kongo tot een van de betere vechters in zijn gewichtsklasse. Kongo vocht eenmaal voor de Bellator Heavyweight titel tegen Vitaly Minakov. Dit gevecht ging verloren via Unanimous Decision. Kongo heeft op dit moment een winstreak van drie gevechten met onder andere een overwinning tegen oud Bellator Kampioen en huidig UFC Heavyweight Alexander Volkov.

Naast deze atleten komt er een opmerkelijke vechter zijn debuut maken bij de promotie. Zo stapt oud UFC vechter Josh Koscheck op het canvas om zijn verliespartijen weer recht te zetten. Na vijf slagen van Johny Hendricks, Robbie Lawler, Tyron Woodley, Jake Ellenberger en Erick Silva geeft Bellator MMA hem de kans om zich opnieuw te bewijzen. Koscheck maakte zijn introductie bij het grote publiek tijdens het eerste seizoen van The Ultimate Fighter. Hij won hier met een spectaculaire knock-out van Chris Sanford. Zijn carrière kent 27 professionele partijen waarvan er 17 gewonnen zijn. Koscheck staat ingeroosterd om te vechten tegen Mauricio Alonso.

Comments are closed.

Translate »