breaking news

Belgische Tarec Saffiedine weg bij de UFC

November 27th, 2019 | by Lennart Van Arendonk
Belgische Tarec Saffiedine weg bij de UFC
UFC
0

De Ultimate Fighting Championship (UFC) heeft de Belgische Tarec Saffiedine van het roster gehaald. De 33-jarige vechter maakte zijn debuut in 2014 en heeft sinds dien gevochten tegen namen als Jake Ellenberger, Rory MacDonald en Rafael Dos Anjos. Saffiedine heeft sinds 17 juni 2017 niet meer gevochten.

Tarec Robert Saffiedine debuteerde voor de organisatie in 2014 tegen Hyun Gyu Lim. Deze partij won de Belg door middel van een Unanimous Decision. Daarna kreeg hij de zware taak om het op te nemen tegen Rory MacDonald tijdens het Main Event van UFC Fight Night 54. Saffiedine vocht bijna 3 ronden goed mee maar liep in de derde tegen een harde opstoot van MacDonald aan waarna Macdonald het met ground and pound afmaakte. Daarna herpakte Saffiedine zich met een overwinning op Jake Ellenberger.

Zijn vierde wedstrijd verloor Saffiedine tegen Rick Story gevolgd door een Split Decision verlies tegen Dong Hyun Kim. Saffiedine is in bezit van een zwarte band BJJ maar kan ook staand uitstekend uit de voeten. Echter kon hij zijn losing streak in Juni 2017 niet breken. Tijdens UFC Singapore werd er verloren van voormalig UFC Lightweight Kampioen Rafael Dos Anjos via Unanimous Decision.

Na de lange afwezigheid staat Saffiedine sinds deze week niet meer onder contract bij de promotie.

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »