breaking news

Before they were famous

August 9th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Het grote geld, de riemen van goud en de schitterende knock-outs kennen een lang verhaal. Elke grote atleet heeft eens zijn amateur en professionele debuut als een onbekende vechter. MMA DNA zet enkele video’s op een rij met de debuut partijen van de grote jongens:

De Ierse MMA kampioen Conor McGregor vocht zijn eerste amateur partij op 17 February 2007 tegen Kieran Campbell. Later dat jaar maakte hij zijn debuut is het professionele circuit tegen Gary Morris.

Jon Jones stapte op 12 april 2008 voor de eerste keer als professionele vechter op het canvas om te strijden voor de winst. Hij deed dit tijdens een evenement van FFP: Untamed 20 en vocht tegen Brad Bernard.

Stipe Miocic heeft in het begin van zijn carrière gevochten voor de organisatie NAAFS. In zijn eerste jaar als professioneel vechter won hij van William Penn met knock-out van de week.

Op 2 oktober 2010 vocht TJ Dillshaw tegen Michael Suarez. Tijdens het evenement Rebel Fighter – Domination wist hij zijn tegenstander te verslaan met een submission overwinning in de eerste ronde.

In 2004 deed Daniel Cormier mee aan de Olympische spelen in Athene. Hij deed hier mee in het worstelen op een gewicht van 96 kilogram. Zo stond hij onder andere tegenover de sterke Rus Gatsalov, Khadshimourad.

Alexander Gustafsson stond op 17 november 2007 voor de eerste keer op het canvas voor een professionele partij. Hij vocht tijdens Shooto Finland: Chicago Collision 3 tegen Saku Heikola.

Stefan Struve vocht op 2 oktober 2005 een onbesliste partij tijdens Rings in Nieuwegein. Hij stond tegenover Billy Echter (voorheen Kaptijn) in een gevecht op -92 kilogram.

Khabib Nurmagomedov stond op 13 september 2008 tegenover Vusal Bayramov tijdens CSFU: Champions League. Hij won hier zijn aller eerste MMA wedstrijd met een triangle choke.

Nick Diaz maakte in op 31 augustus 2001 kennis met het professionele wedstrijdvechten. Hij vocht zijn tweede partij tegen Chris Lytle tijdens IFC Warriors Challenge 17. Hier won hij gelijk de IFC United States Welterweight titel.

Houd MMA DNA in de gaten voor meer MMA nieuws! Wil jij gratis naar UFC: Rotterdam? Doe dan mee aan onze winactie!

Comments are closed.

Translate »