breaking news

“Battle of the Undefeated” tussen Jack Shore en Umar Nurmagomedov op 19 maart

November 18th, 2021 | by Marcel Dorff
“Battle of the Undefeated” tussen Jack Shore en Umar Nurmagomedov op 19 maart
UFC
0

Op 19 maart aanstaande zal er in de Bantamweight divisie een gevecht plaatsvinden tussen twee ongeslagen vechters. De Welshman Jack Shore gaat het opnemen tegen de Dagestani Umar Nurmagomedov. Beide mannen zijn nog ongeslagen in hun carrière. Het evenement heeft nog geen locatie echter gaat het gerucht dat de UFC die datum Londen zal aandoen. Cageside Press maakte het gevecht bekend.

Jack Shore (MMA 15-0/UFC 4-0) is een MMA vechter uit Wales die na een ongeslagen amateur carrière van drie jaar in 2015 zijn debuut maakte bij de professionals. Shore debuteerde tijdens een Fight Night van de Cage Warriors organisatie. Echter werd Shore al snel bij de grote evenementen van Cage Warriors betrokken en was hij de posterboy voor de organisatie in Wales. Shore won zijn eerste zes gevechten voortijdig, en wist ook vervolgens de talentvolle Belg Ayton de Paepe te verslaan. Shore kreeg vervolgens te maken met voormalig UFC vechter Vaughan Lee. Shore ging voor het eerst naar de scorecards, maar won de partij wel via Unanimous Decision. In September 2018 versloeg Shore voor eigen publiek Weslley Maia en mocht hij in December 2018 voor de vacante Cage Warriors titel vechten tegen Mike Ekundayo. Shore won via KO in de derde ronde en pakte de titel. Shore verdedigde vervolgens vier maanden later met succes zijn titel door Scott Malone via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde te finishen. Shore tekende vrij snel na dit gevecht bij de UFC en maakte uiteindelijk in September 2019 tijdens UFC Kopenhagen zijn debuut tegen Nohelin Hernandez. Shore won het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde en pakte eveneens de Performance of the Night bonus. Shore zou vervolgens worden gematch tegen Geraldo de Freitas in Maart 2020 tijdens UFC Londen. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Shore werd vervolgens in Juli 2020 gekoppeld aan Anderson Dos Santos. Echter moest Dos Santos verstek laten gaan nadat hij positief testte voor COVID-19. Hierdoor werd Aaron Phillips de tegenstander. Shore won de partij via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Vervolgens zou Shore in November 2020 gematcht worden tegen Khalid Taha. Echter moest Shore zich om onbekende redenen terugtrekken. Shore zou hierdoor pas in April 2021 zijn terugkeer maken in de UFC tegen Hunter Azure. In een competitief gevecht bleef Shore via Split Decision ongeslagen. Shore zou het vervolgens opnemen tegen Said Nurmagomedov. Echter kon Nurmagomedov in verband met visumproblemen niet vechten en werd Zviad Lazishvili de tegenstander. Helaas zou Lazishvili zich een week voor het gevecht blesseren en werd vervangen door Liudvik Sholinian. Shore won de partij via een dominante Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Umar Nurmagomedov (MMA 13-0/UFC 1-0) is een vechter uit Dagestan die in 2016 zijn professionele MMA debuut maakte. Nurmagomedov wist in een tijdsbestek van 14 maanden liefst zes partijen bij de Fight Nights Global organisatie te winnen. Onder meer Ulukbek Amanbaev en Shyudi Yamauchi werden verslagen. Nurmagomedov vocht vervolgens afwisselend voor de Battle of the Volga organisatie en de PFL. Ook hier wist hij al zijn partijen te winnen. Onder meer namen als Saidyokub Kakhramonov, Sidemar Honorio en Wagner Lima moesten het onderspit delven. In November 2019 pakte Nurmagomedov zijn eerste Pro-MMA titel door bij de GFC organisatie Braian Gonzalez via een Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te finishen. Nurmagomedov tekende vervolgens begin 2020 een contract bij de UFC. De ongeslagen vechter zou in April 2020 zijn UFC debuut maken tegen Hunter Azure echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Vervolgens werd Nurmagomedov gekoppeld aan Nathaniel Wood in Juli 2020. Echter trok Nurmagomedov zich terug na het overlijden van zijn oom Abdulmanap Nurmagomedov. Vervolgens werd Nurmagomedov gematcht met eveneens debutant Sergey Morozov in September 2020. Echter moest Nurmagomedov in verband met ziekte verstek laten gaan. De partij werd opnieuw ingepland voor Januari 2021. Nurmagomedov won via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde en pakte eveneens de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »