breaking news

Barcelos vs. Nurmagomedov & Heili vs. Benoit toegevoegd aan UFC Busan

November 5th, 2019 | by Redactie
Barcelos vs. Nurmagomedov & Heili vs. Benoit toegevoegd aan UFC Busan
UFC
0

De UFC heeft twee nieuwe Bantamweight gevechten toegevoegd aan de UFC Fight Night 165 card in Busan, Zuid-Korea op 21 December 2019. Raoni Barcelos gaat het opnemen tegen Said Nurmagomedov. Beide mannen zou in Mei van dit jaar al tegen elkaar vechten. Destijds trok Nurmagomedov zich terug in verband met een blessure. Nu is de partij opnieuw ingepland. Eveneens zal ook de Chinees Alateng Heili zijn opwachting maken tegen Ryan Benoit. Benoit gaat een gewichtsklasse omhoog. De gevechten staan gepland in de Sajik Arena.

Bekijk hieronder meer informatie over de atleten.

Raoni Barcelos vs. Said Nurmagomedov

Raoni Barcelos (MMA 14-1/UFC 3-0) komt uit het team van de legendarische Braziliaanse MMA vechter Marco Ruas. Barcelos wist in Brazilië naam te maken met een 6-0 record en de Shooto Brasil titel alvorens hij in 2013 tekende bij de inmiddels gestopte RFA organisatie. Barcelos wist twee van zijn drie gevechten te winnen voor de RFA organisatie toen hij in 2015 voor de vacante Featherweight titel mocht vechten tegen Ricky Musgrave. Barcelos won via Unanimous Decision en greep de titel. Die titel zou Barcelos tweemaal verdedigen totdat de RFA ermee ophield en samenging met de Legacy FC organisatie als LFA. Barcelos zou tijdens LFA 4 het opnemen tegen Kevin Aguilar om de titels van de RFA en de Legacy FC organisatie te ”unifiën” echter raakte Barcelos geblesseerd waardoor hij in actie kwam. Barcelos zou zijn opwachting maken in Oktober 2017 tijdens UFC São Paulo als late replacement tegen Boston Salmon. Echter raakte ook Salmon geblesseerd waardoor Barcelos pas in Juli 2018 zijn UFC debuut zou maken tegen Kurt Holobaugh. In een zeer spectaculaire partij wist Barcelos in de derde ronde Holobaugh via KO te verslaan. Beide vechters kregen hiervoor de Fight of the Night bonus. Barcelos ging vervolgens een gewichtsklasse omlaag. In de Bantamweight divisie nam de Braziliaan het op tegen Chris Gutierrez tijdens de TUF 28 Finale. Via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde wist Barcelos ook zijn tweede gevecht in de UFC te winnen. Barcelos zou vervolgens vechten tijdens UFC 237 in Rio de Janeiro tegen Said Nurmagomedov. Echter werd Nurmagomedov in verband met een blessure van het gevecht gehaald en vervangen door Carlos Huachin. Barcelos wist in zijn geboorteplaats uiteindelijk laat in de tweede ronde de overwinning via TKO te pakken.

Embed from Getty Images

Said Nurmagomedov (MMA 13-1/UFC 2-0) maakte in 2009 zijn Pro-MMA debuut. De Dagestani werd na drie overwinningen in evenveel gevechten getekend door de ACB organisatie. Nurmagomedov vocht in het Bantamweight toernooi van de organisatie. Na overwinningen in zowel de kwartfinale als halve finale nam hij het op voor de titel tegen Magomed Bibulatov. Bibulatov was echter te sterk via Unanimous Decision. Nurmagomedov tekende vervolgens bij de World Fighting Championship Akhmat (WFCA) bond van de Tsjetsjeense president Ramzan Kadyrov. Ook hier deed Nurmagomedov mee aan het Bantamweight toernooi van de organisatie. Nadat de Brazilianen Diego Marlon en Walter Pereira Jr werden verslagen nam Nurmagomedov het in de finale op tegen Abdul-Rakhman Dudaev. Nurmagomedov won het gevecht via Unanimous Decision en pakte daarmee de WFCA Bantamweight titel. Nurmagomedov kwam vervolgens nog tweemaal uit in non-titlefights voor de organisatie tegen Anderson dos Santos en Luis Nogueira. Beide partijen werden gewonnen waarna Nurmagomedov bij de UFC tekende. Nurmagomedov maakte zijn UFC debuut in Juli 2018 tijdens UFC Boise tegen Justin Scoggins. In een zeer gelijkwaardig gevecht won Nurmagomedov via Split Decision. Vervolgens ging Nurmagomedov terug naar zijn normale gewichtsklasse, namelijk de Bantamweight divisie. Tijdens UFC Fortaleza in Februari 2019 nam hij het op tegen Ricardo Ramos. Nurmagomedov vocht sterk en besliste het gevecht in de eerste ronde via TKO. Vervolgens zou Nurmagomedov wederom vechten in Brazilië, ditmaal in Rio de Janeiro tegen Raoni Barcelos. Echter werd de Dagestani in verband met een blessure van het gevecht gehaald. Nu is de partij wederom ingepland.

Embed from Getty Images

Alateng Heili vs. Ryan Benoit

Alateng Heili (MMA 13-7-1/UFC 1-0-0) is een Chinese MMA vechter die zijn Pro-MMA carrière begon in 2013. Tijdens zijn eerste twee jaar als professional had Alateng het moeilijk. Zo won hij slechts vier van zijn eerste tien partijen. Echter wist hij vervolgens zeven partijen ongeslagen te blijven en daarvan zesmaal te winnen. Alateng vocht onder meer voor de bekende Zuid-Koreaanse ROAD FC organisatie. Na vervolgens verloren te hebben van Kai Asakura wist Alateng twee gevechten achter elkaar te winnen voor de ROAD FC organisatie. Mede hierdoor maakte hij tijdens UFC Shenzhen in Augustus 2019 zijn UFC debuut tegen Batgerel Danaa. Alateng won via Unanimous Decision en won eveneens de Fight of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Ryan Benoit (MMA 10-5/UFC 3-3) vecht sinds 2013 voor de UFC. Tijdens de TUF 18 Finale debuteerde de Amerikaan tegen Josh Sampo. In een Fight of the Night performance verloor Benoit echter van Sampo via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Vervolgens zou Benoit het begin 2014 opnemen tegen Ray Borg, echter raakte Benoit geblesseerd waardoor hij in 2014 niet meer in actie zou komen. Tijdens zijn rentree in 2015 verraste Benoit met een TKO overwinning in de tweede ronde tegen Sergio Pettis. Benoit zorgde vervolgens voor veel controverse door Pettis zonder reden een schop na te geven. Benoit zou zich hier later voor verontschuldigen. Eind 2015 ging het vervolgens mis voor Benoit. In Australië werd verloren van Ben Nguyen vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission. Vervolgens zou Benoit zich revancheren halverwege 2016 met een zeer controversiële Split Decision overwinning tegen Fredy Serrano. Maar in zijn daarop volgende partij kwam Benoit ditmaal zelf te kort via Split Decision. De Mexicaan Brandon Moreno wist in een close gevecht de overwinning te pakken. Benoit keerde vervolgens pas in November 2017 terug tijdens UFC Sydney tegen Ashkan Mokhtarian. Benoit won het gevecht via een Headkick KO in de derde ronde. Benoit zou vervolgens zijn opwachting maken tijdens UFC 228 in September 2018 tegen Roberto Sanchez, maar moest in verband met een blessure afzeggen.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Tweet 20

Comments are closed.