breaking news

Bantamweights Sijara Eubanks & Bethe Correia treffen elkaar tijdens UFC Mexico City

July 20th, 2019 | by Redactie
Bantamweights Sijara Eubanks & Bethe Correia treffen elkaar tijdens UFC Mexico City
UFC
0

De UFC heeft een gevecht toegevoegd aan de UFC Fight Night 159 card in Mexico City, Mexico op 21 September 2019. Sijara Eubanks zal haar opwachting maken tegen voormalig titeluitdaagster Bethe Correia in de Bantamweight divisie. Dit weet Combate te melden. Beide vrouwen treffen elkaar in de Octagon van de Ciudad Arena de Mexico.

Sijara Eubanks (MMA 4-3/UFC 2-1) was een van dé verrassingen van TUF 26. Eubanks is een BJJ Black Belt. Eubanks die bij Invicta FC vocht bracht een record mee van 2-2 naar het TUF huis. Eubanks werd gematcht tegen Maia Stevenson in de achtste finales van het toernooi. Eubanks won het gevecht via een Kimura Submission in de tweede ronde. Hierdoor moest ze in de kwartfinale vechten tegen DeAnna Bennett. Eubanks wist Bennett via een Headkick KO in de eerste ronde te finishen. Eubanks ging vervolgens door naar de halve finale en moest het opnemen tegen de favoriet voor de eindzege Roxanne Modaferri. Eubanks wist de overwinning te pakken via Unanimous Decision en wist hiermee een van dé favorieten voor de titel uit te schakelen. En belangrijker nog, ze mocht voor de Flyweight titel vechten. Echter had Eubanks net als tijdens het TUF seizoen problemen met het streefgewicht te halen. Een dag voor de finale werd ze in verband met nierfalen van het titelgevecht gehaald, waardoor nog moest wachten op haar UFC debuut en ook niet voor de titel mocht vechten. Haar UFC debuut maakte ze uiteindelijk tijdens UFC Utica in Juni 2018 tegen Lauren Murphy. Eubanks vocht sterk en won het gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens maakte Eubanks haar opwachting in New York tijdens UFC 230 tegen Roxanne Modafferi. Eubanks was beter en won het gevecht via Unanimous Decision. Eubanks mocht vervolgens proberen om een verloren gevecht uit het verleden recht te zetten. Tijdens UFC Rochester in Mei 2019 nam ze het voor de tweede maal op tegen Aspen Ladd. Ladd was wederom te sterk via Unanimous Decision. Beide vrouwen kregen de Fight of the Night bonus voor het gevecht.

Embed from Getty Images

Bethe Correia (MMA 10-4-1/UFC 4-4-1) kwam als ongeslagen vechtster in 2013 de UFC binnen. Tijdens haar debuut versloeg ze via Split Decision Julie Kedzie. Vier maanden later won Correia opnieuw. Ditmaal werd Jessamyn Duke verslagen via Unanimous Decision waarna Correia de zogenoemde ”4 horsewomen” uitdaagde. Deze groep wordt gevormd door Ronda Rousey, Shayna Baszler, Marina Shafir en Jessamyn Duke. Het was dan ook niet verwonderlijk dat vier maanden later het gevecht met Baszler werd gerealiseerd. Correia won via TKO in de tweede ronde en daagde Ronda Rousey uit. De UFC gaf hier gehoor aan waardoor een jaar later het gevecht tussen Correia en Rousey plaatsvond tijdens UFC 190 in Rio de Janeiro. Rousey had echter geen moeite met de Braziliaanse en sloeg Correia KO na ongeveer een halve minuut. Correia zou acht maanden later in April 2016 terugkeren om het op te nemen tegen Raquel Pennington. In een over en weer leuk gevecht wist Pennington uiteindelijk via Split Decision de winst naar zich toe te trekken. In September 2016 doorbrak Correia haar two-fight losing streak door Jessica Eye voor vijandig publiek via Split Decision te verrassen. In haar daarop volgende gevecht tegen Marion Reneau kon Correia niet echt overtuigen. Ze had het geluk dat Reneau dat ook niet kon en de partij eindigde in een Majority Draw. Correia kreeg vervolgens in Juni 2017 het Main Event gevecht tegen Holly Holm aangeboden tijdens UFC Singapore. In een matig gevecht wist Holm uit het niets een perfecte headkick te landen. De Amerikaanse finishte het gevecht met een harde stoot en won via KO. Correia onderging vervolgens een oogoperatie. De Braziliaanse zou op 4 Augustus 2018 tijdens UFC 227 terugkeren in de Octagon tegen Irene Aldana. Echter gaf de CSAC Correia geen licentie om te vechten. Hierdoor werd het gevecht gecanceld. De partij werd vervolgens opnieuw ingepand tijdens UFC 237 in Mei 2019. Correia verloor in de derde ronde via Armbar Submission.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.