breaking news

Bantamweight Titelgevecht tussen Cody Garbrandt en TJ Dillashaw tijdens UFC 213

April 9th, 2017 | by Marcel Dorff

Afgelopen nacht liet Dana White weten dat UFC Bantamweight Kampioen Cody Garbrandt zijn titel zal verdedigen tijdens het Co-Main Event van UFC 213 tegen TJ Dillashaw. Dat beide mannen tegen elkaar zouden vechten was al bekend. Dit werd bekend gemaakt nadat beide mannen als coaches voor TUF 25 werden aangewezen. Een datum was echter destijds nog niet bekend. Nu is dus bekend dat beide vechters op 8 Juli 2017 de Octagon van de T-Mobile Arena zullen betreden.

Cody Garbrandt (MMA 11-0/UFC 6-0) kwam begin 2015 als ongeslagen vechter de UFC binnen. De man uit de stal van Urijah Faber’s Team Alpha Male imponeerde bij zijn debuut door Marcus Brimage laat in de derde ronde via TKO te verslaan. Vervolgens had Garbrandt het moeilijk tegen de Mexicaan Henry Briones, maar wist uiteindelijk wel de winst via Unanimous Decision over de streep te trekken. In Februari 2016 zou Garbrandt het opnemen tegen John Lineker. Lineker kwam echter ziek terug uit Brazilië en moest het gevecht afzeggen. Augusto Mendes werd door de organisatie gecontracteerd en mocht het op short notice opnemen tegen Garbrandt. Garbrandt was staand duidelijk beter en finishte Mendes via TKO in de eerste ronde. Drie maanden later stond Garbrandt op het Main Event van UFC Fight Night 88 tegen Thomas Almeida. De ongeslagen en hoog aangeschreven Braziliaan wist zich geen raad met de snelheid van Garbrandt. Garbrandt wist Almeida voor velen verrassend te finishen in de eerste ronde via KO. Hetgeen wat hem de Performance of the Night bonus opleverde. In zijn voorlaatste gevecht werd Garbrandt tot ieders verbazing gematcht tegen Takeya Mizugaki. Een veteraan maar niet echt een tegenstander die je verwacht nadat je net iemand van het kaliber Almeida hebt verslagen. Het bleek ook geen tegenstand voor Garbrandt. Garbrandt had minder dan 50 seconden nodig om de Japanner te finishen via TKO. Het was voor de UFC voldoende reden om Garbrandt vervolgens te matchen met Kampioen Dominick Cruz. Garbrandt versloeg Cruz op een ”Dominick Cruz” manier door veel voetenwerk te gebruiken en continu goed op afstand te counteren. Hierdoor won Garbrandt via Unanimous Decision, en mag hij zijn titel nu gaan verdedigen tegen voormalig teamgenoot en voormalig UFC Bantamweight Kampioen TJ Dillashaw.

TJ Dillashaw (MMA 14-3/UFC 10-3) kwam via TUF 14 de UFC binnen. Destijds vechtend voor Team Alpha Male verloor Dillashaw de TUF Finale tegen John Dodson via KO in de eerste ronde. Vervolgens wist Dillashaw een winstreak van vier gevechten op te bouwen met onder meer finishes tegen Hugo Viana en Issei Tamura. Eind 2013 liep Dillashaw tegen zijn tweede verliespartij aan. Raphael Assuncao was via een controversiële Split Decision in Brazilië te sterk. Dillashaw versloeg vervolgens Mike Easton en kreeg daarop geheel onverwacht een titelgevecht tegen Kampioen Renan Barão aangeboden. Barão was torenhoog favoriet, maar wist dit niet waar te maken. Dillashaw wist via een op dat moment ”huge upset” de Braziliaan in de vijfde ronde via TKO te verslaan. Dillashaw verdedigde vervolgens zijn titel tegen ”late replacement” Joe Soto via KO in de vijfde ronde. Hierna stond de rematch tegen Renan Barão op het programma. Dillashaw was opnieuw superieur ten opzichte van de Braziliaan en wist hem dit keer te verslaan in de vierde ronde via TKO. Begin vorig jaar keerde ”The King of the Bantamweight Division” terug na vele jaren van blessureleed. Dominick Cruz versloeg TJ Dillashaw via Split Decision en pakte zijn titel die hij in de Octagon nooit verloren was terug. Dillashaw won afgelopen Juli via Unanimous Decision van Raphael Assuncao en leek hiermee zichzelf te verzekeren van een rematch tegen Kampioen Dominick Cruz. De UFC ging echter voor ”de hype” en besloot Cody Garbrandt, de #6 in de rij voorrang te verlenen. Garbrandt maakte echter zijn ”hype” meer dan waar en won de titel. Dillashaw won eerder op datzelfde evenement op vrij eenvoudige wijze van John Lineker via Unanimous Decision. Nu mag Dillashaw bijna anderhalf jaar later gaan proberen terug te winnen wat ooit van hem was.

Comments are closed.

Translate »