breaking news

Bantamweight titel op het spel tijdens LFA 29 in Prior Lake, Minnesota

November 10th, 2017 | by Marcel Dorff
Bantamweight titel op het spel tijdens LFA 29 in Prior Lake, Minnesota
LFA
0

De LFA organisatie kondigde eerder vandaag al het 28ste evenement aan van de organisatie. Inmiddels staat ook #29 in de planning. Op 15 December 2017 strijkt de LFA neer in Prior Lake, Minnesota. In het Mystic Lake Casino zal voor de vacante LFA Bantamweight titel worden gevochten. UFC veteraan Chico Camus neemt het op tegen de talentvolle Ricky Simon in het Main Event van de avond. Doordat Leandro Higo eerder dit jaar bij Bellator MMA tekende heeft de promotie op dit moment geen Bantamweight Kampioen. Ook bekende namen als Maycee Barber, Cameron Olson & Mike Richman maken hun opwachting op dit evenement.

Chico Camus is al sinds 2009 actief in het Pro-MMA circuit. De Roufusport vechter kwam onder meer acht maal uit voor de UFC en wist overwinningen te pakken tegen Dustin Pague en Brad Pickett. Na verliespartijen tegen Henry Cejudo en Kyoji Horiguchi verlengde de UFC het contract van Camus niet. Sindsdien heeft hij een winstreak van vier gevechten, waaronder een overwinning tijdens zijn LFA debuut in Januari 2017 tegen Darrick Minner. Ricky Simon wordt gezien als een groot talent. Simon heeft een indrukwekkend record van tien overwinningen en slechts een nederlaag. Simon deed deze zomer mee aan de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Simon won zijn gevecht via Split Decision tegen Donavon Frelow, maar kreeg geen contract bij de UFC aangeboden. Echter geeft de LFA organisatie Simon meteen een titelgevecht bij zijn debuut.

Mike Richman is een échte MMA veteraan en is vooral bekend van zijn tijd bij de Bellator MMA organisatie. Richman heeft notable wins staan tegen onder andere Nam Phan, Chris Horodecki, Ed West en Akop Stepanyan. Richman debuteerde voor de LFA organisatie in Januari van dit jaar tegen Lazar Stojadinovic. Richman verloor het gevecht via Unanimous Decision. Jeff Peterson is een Alliance MMA vechter en begon zijn Pro-MMA carrière in 2012. Na een zeer moeizame start heeft Peterson inmiddels laten zien dat hij iemand is om rekening mee te houden. Peterson won zijn beide gevechten voor de LFA organisatie tegen respectievelijk Bobby Lee en Brandon Jenkins en heeft op dit moment een winstreak van vijf gevechten.

Bekijk hieronder de rest van de tot dusver bekend gemaakte LFA 29 card.
– Brandon Jenkins vs. Carl Wittstock (Lightweight Fight 155lbs)
– Alton Cunningham vs. Dominic Garcia (Middleweight Fight 185lbs)
– Cameron Olson vs. TBA (Light-Heavyweight Fight 205lbs)
– Jason Witt vs. TBA (Welterweight Fight 170lbs)
– Maycee Barber vs. TBA (Women’s Strawweight Fight 115lbs)

Comments are closed.

Translate »