breaking news

“BANGER-ALERT!!!” Shane Burgos vs. Edson Barboza toegevoegd aan UFC 262 op 15 mei

March 2nd, 2021 | by Redactie
“BANGER-ALERT!!!” Shane Burgos vs. Edson Barboza toegevoegd aan UFC 262 op 15 mei
UFC
0

Een gevecht waar de MMA liefhebber zijn vingers bij zal aflikken is toegevoegd aan het UFC 262 evenement dat op 15 mei aanstaande plaats zal vinden. Shane Burgos gaat het opnemen in de Featherweight divisie tegen Edson Barboza. Beide vechters treffen elkaar op een nog onbekende locatie. Combate wist de partij te melden, wij kunnen bevestigen dat de contracten zijn getekend.

Shane Burgos (MMA 13-2/UFC 6-2) kwam in 2016 over van de CFFC organisatie waar hij zou vechten voor de Interim Featherweight Titel. Dit ging niet door vanwege een blessure van zijn tegenstander. Uiteindelijk kwam dit goed uit aangezien hij hierdoor op short notice zijn UFC debuut kon maken tegen Tiago Trator. Burgos wist uiteindelijk in een sterke performance de Braziliaan te verslaan via Unanimous Decision. En wist tussen de rondes door ook nog even een knipbeurt te nemen. In Maart 2017 vocht Burgos zijn tweede gevecht voor de UFC tegen American Top Team’s Charles Rosa. In een gevecht dat werd beloond met de Fight of the Night bonus finishte Burgos zijn tegenstander in de derde ronde via TKO. Burgos maakte het vervolgens drie op een rij in New York. Zo won hij tijdens UFC Long Island in Juli 2017 een zeer eenzijdige Unanimous Decision tegen de sterke Braziliaan Godofredo Pepey. Vervolgens maakte Burgos zijn opwachting op de Main Card van UFC 220 in Boston in Januari 2018 tegen Calvin Kattar. In een gevecht dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Burgos voor het eerst in zijn carrière via TKO in de derde ronde. De New Yorker maakte vervolgens in Madison Square Garden zijn comeback in November 2018 tegen Kurt Holobaugh. Burgos ging knockdown vroeg in de eerste ronde, maar wist gelijk te herstellen en de Armbar Submission te pakken. Burgos zou het vervolgens tijdens UFC Ottawa in Mei 2019 opnemen tegen Cub Swanson. In een boeiend gevecht won Burgos uiteindelijk via Split Decision. Burgos keerde een half jaar later terug in de Octagon. Voor eigen publiek werd in de derde ronde Makwan Amirkhani via TKO verslagen. Burgos zou vervolgens in Juni 2020 vechten tegen Josh Emmett. In een gevecht dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Burgos via Unanimous Decision. Burgos zou vervolgens in Januari 2021 terugkeren tegen Hakeem Dawodu. Echter raakte Dawodu geblesseerd en werd de partij gecanceld.

Embed from Getty Images

Edson Barboza (MMA 21-9/UFC 15-9) vecht sinds 2010 voor de UFC. De populaire vechter uit Rio de Janeiro staat bekend om zijn zeer sterke standup game. Barboza won zijn eerste vier gevechten binnen de UFC, waaronder de Highlight-Reel Spinning Backkick KO tegen Terry Etim. Barboza werd gezien als een toekomstig kampioen, maar verloor verrassend in zijn vijfde wedstrijd voor de organisatie tegen oud WEC Kampioen Jamie Varner. Barboza komt vervolgens continu in hetzelfde perspectief terecht : Kortbij een titelgevecht/contendergevecht, maar dan op het laatste moment net niet. Na zijn verlies tegen inmiddels topcontender Tony Ferguson lijkt Edson Barboza herboren. Zo werd oud Lightweight Kampioen Anthony Pettis in 2016 verslagen, en werd ook oud Strikeforce Lightweight Kampioen Gilbert Melendez verslagen. Barboza vocht vervolgens begin 2017 tegen de taaie Beneil Dariush. Na een matige eerste ronde van de Braziliaan was het vervolgens in de tweede ronde bingo van Barboza. Via een vernietigende Flying Knee wist hij Dariush zwaar KO te trappen en hiermee de Performance of the Night bonus in de wacht te slepen. Barboza werd vervolgens ingepland tegen de ongeslagen Khabib Nurmagomedov in December 2017. Nurmagomedov domineerde de Braziliaan van begin tot eind en won een Unanimous Decision. Barboza kreeg vervolgens tijdens UFC Atlantic City in April 2018 zijn eerste Main Event aangeboden. Barboza nam het op tegen Kevin Lee. De Braziliaan werd ongeveer het hele gevecht gedomineerd door Lee. Uiteindelijk werd het gevecht in de vijfde ronde op het advies van de dokter gestopt in verband met een grote scheur boven het oog van Barboza. Barboza wist vervolgens zijn losing streak van twee gevechten in December 2018 te doorbreken. In een zeer spectaculair gevecht versloeg Barboza de Nieuw-Zeelander Daniel Hooker via KO na een vernietigende stoot naar het lichaam. Barboza kon deze overwinning in Maart 2019 echter geen goed vervolg geven. Tijdens UFC Philadelphia ging de Braziliaan zwaar KO in de eerste ronde tegen Justin Gaethje. Barboza keerde vervolgens alweer terug in September 2019. Tijdens UFC 242 in Abu Dhabi werd Barboza gekoppeld aan Paul Felder in een rematch van 2015. Barboza verloor echter ditmaal via een controversiële Split Decision. Barboza zou vervolgens een gewichtsklasse omlaag gaan en het in Mei 2020 opnemen tegen Josh Emmett. Echter kwam het evenement in verband met COVID-19 te vervallen. Uiteindelijk zou Barboza alsnog in Mei 2020 vechten, maar wel tegen Dan Ige. Barboza verloor zijn Featherweight debuut via een controversiële Split Decision. Barboza werd vervolgens gelinkt aan een partij tegen Sodiq Yusuff in Oktober 2020. Echter ondervond Yusuff paspoort problemen en werd vervangen door Makwan Amirkhani. Barboza doorbrak zijn losing streak van drie partijen. Hij versloeg Amirkhani via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »