breaking news

BAMMA maakt Main en Co-Main event bekend voor BAMMA 29

March 20th, 2017 | by Marcel Dorff
BAMMA maakt Main en Co-Main event bekend voor BAMMA 29
BAMMA
0

Zojuist heeft de Britse MMA organisatie BAMMA het Main en Co-Main Event voor BAMMA 29 in Birmingham, Engeland bekend gemaakt. Tijdens het Main Event zullen Brett McDermott en Ruben Wolf strijden voor de BAMMA Heavyweight titel. Op het Co-Main Event zullen Yannick Bahati en Matt Hallam strijden om de BAMMA Middleweight titel. Het evenement vind plaats op 12 Mei 2017 in de Getting Arena.

Bekijk hieronder meer info over beiden gevechten.

Brian McDermott vs. Ruben Wolf

Brett McDermott (MMA 7-5/BAMMA 3-2) begon zijn carrière bij BAMMA. Pas in 2013 maakte McDermott op latere leeftijd zijn MMA debuut. McDermott speelde daarvoor Rugby. Hij vocht in 2015 al eens voor de BAMMA Light-Heavyweight titel maar kwam destijds te kort via Unanimous Decision. De grootste overwinning van McDermott kwam in 2014 via KO tijdens een BAMMA evenement tegen Oli Thompson. McDermott beëindigde begin dit jaar zijn carrière, maar kwam terug om het co-promotie evenement van Bellator MMA en BAMMA in Belfast te redden. McDermott nam het op in het Main Event van de avond tegen voormalig Bellator Light-Heavyweight Kampioen Liam McGeary. McGeary won het gevecht via TKO in de tweede ronde. McDermott macg dus nu bij BAMMA voor de Heavyweight titel gaan vechten.

Ruben Wolf (MMA 11-9/BAMMA 0-0) maakt zijn BAMMA debuut en mag meteen voor de titel vechten. De Oostenrijker vecht sinds 2010 Pro-MMA en wisselt winst met verlies continu af. Wolf is een voormalig Made 4 the Cage Kampioen en is vooral in het Oostblok een bekende vechter. Hij vocht onder meer voor Duitse, Oostenrijkse, Kroatische, Russische en Britse organisaties. Wolf heeft in principe nog niemand van naam verslagen, en krijgt nu dus een grote kans om een titel te pakken in een van de betere Europese organisaties.

Yannick Bahati vs. Matt Halam

Yannick Bahati (MMA 7-2/BAMMA 1-0) is een Engelsman die in 2011 zijn debuut maakte in het MMA in de Fight UK organisatie. Daar wist hij al in zijn derde gevecht de titel te pakken. Bahati vocht vervolgens zijn enige partij voor BAMMA in 2012. Deze sloot hij winnend af tegen zijn landgenoot Ben Constantine. Bahati ging vervolgens voor de Zuid-Afrikaanse organisatie EFC vechten. Bahati won daar de Middleweight titel en is nog altijd de huidige kampioen in die organisatie. BAMMA geeft Bahati nu de kans om daar nog een prestigieuze titel aan bij te voegen.

Matt Hallam (MMA 6-2/BAMMA 2-1) begon net als Bahati in de Fight UK organisatie. Daar wist hij de titel niet te winnen aangezien Bahati hem wist te verslaan. Hallam ging vervolgens naar BAMMA waar hij zijn debuut gevecht verloor. Maar na overwinningen in BAMMA tegen Curtis Widmer en Alexander Bergman krijgt Hallam zijn kans om zich te revancheren voor zijn verlies in het begin van zijn carrière tegen Bahati. Overigens vocht Hallam ook nog eenmaal voor de Cage Warriors FC organisatie. Daar werd met succes Steven Dinsdale via KO in de tweede ronde verslagen.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »