breaking news

BAMMA kondigt evenement aan in Londen

June 19th, 2017 | by Marcel Dorff
BAMMA kondigt evenement aan in Londen
BAMMA
0

Zojuist heeft BAMMA laten weten dat het op 15 September 2017 terugkeert naar Londen. BAMMA 31 staat dan op het programma. Het evenement zal worden gehouden in de SSE Arena Wembley. Het altijd goed ingevoerde MMA Plus wist alvast twee titelgevechten naar buiten te brengen.

Na vier jaar geen Welterweight Kampioen te hebben gehad zal BAMMA op 15 September dan eindelijk een nieuwe Welterweight Kampioen kronen. Alex Lohore zal het opnemen tegen Nathan Jones voor de vacante titel. En ook Featherweight Kampioen Damien Lapilus zal zijn titel verdedigen tegen Daniel Crawford.

Nathan Jones vs. Alex Lohore

Nathan Jones (MMA 11-5/BAMMA 2-3) is een zeer bekende naam in het Britse MMA circuit. Jones startte zijn Pro-MMA carrière in 2012 en vocht al zijn partijen in het Verenigd Koninkrijk of Ierland. Jones staat bekend om zijn sterke groundgame, en wist negen van zijn elf overwinning te beslissen via Submission. Jones won zijn laatste twee partijen tegen de ongeslagen Walter Gahadza, en versloeg vrij recent Umer Kayani via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Nu mag Jones om de vacante titel gaan vechten.

Alex Lohore (MMA 12-1/BAMMA 0-0) vocht ook al zijn gevechten in het Verenigd Koninkrijk. Lohore wordt gezien als een sterke allround vechter. Lohore kwam met een winstreak van zes gevechten begin dit jaar BAMMA binnen. Echter vocht hij nooit voor de BAMMA organisatie. Dit kwam doordat BAMMA twee crossover evenementen met Bellator dit jaar verzorgde. Bellator wilde beide malen Lohore op de Main Card. Lohore stelde niet teleur en won beide partijen in de tweede ronde van respectievelijk Colin Fletcher en Dan Edwards. Als beloning mag Lohore nu voor de titel vechten.

Damien Lapilus vs. Daniel Crawford

Damien Lapilus (MMA 16-7-1/BAMMA 2-1-0) is de oudere broer van voormalig UFC vechter Taylor Lapilus. Lapilus is een zeer bekende naam in het Europese MMA circuit. Lapilus komt uit Frankrijk waar hij traint bij de bekende MMA Factory sportschool. Lapilus vocht driemaal voor BAMMA. Na een overwinning tegen het grote Engelse talent Jack McGann mocht Lapilus voor de titel vechten tegen Kampioen Martin Stapleton. Lapilus landde in de tweede ronde een illegale techniek en werd gediskwalificeerd. Lapilus ging vervolgens een gewichtsklasse omlaag naar de Featherweight divisie. Omdat Tom Duquesnoy bij de UFC tekende was de titel vacant, en vocht Lapilus tegen Ronnie Mann. Lapilus won de partij via Unanimous Decision en werd zodoende de BAMMA Featherweight Kampioen.

Daniel Crawford (MMA 9-1/BAMMA 1-0) is een groot Engels talent die eerder dit jaar zijn debuut maakte voor BAMMA. Crawford wist eind vorig jaar de Rus Alihan Suleimanov te verslaan tijdens een ACB evenement in Schotland. Vervolgens werd Crawford een contract bij de BAMMA organisatie aangeboden. In Mei dit jaar stond Crawford tegenover Ronnie Mann. Mann had drie maanden eerder in een competitief gevecht verloren van Damien Lapilus voor de Featherweight titel. Crawford had beduidend minder moeite met Mann en versloeg hem via TKO in de eerste ronde. De prestatie was zo indrukwekkend dat Crawford in zijn tweede gevecht voor BAMMA meteen voor de titel mag vechten.

Comments are closed.

Translate »