breaking news

BAMMA Bantamweight en Featherweight kampioen Tom Duquesnoy sluit zich aan bij de UFC

January 11th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

BAMMA Bantamweight en Featherweight kampioen Tom Duquesnoy heeft afgelopen 16 december zijn contract succesvol afgesloten. Hij wist zijn tegenstander Alan Philpott doormiddel van een submission te dwingen om af te kloppen. Nu zijn contract beëindigd is heeft de UFC hem een contract aangeboden.

Duquesnoy is een Franse vechter die momenteel traint bij het wereldberoemde Jackson-Wink MMA in Albuquerque, New Mexico. Hier wordt hij beschouwd als een zeer talentvol opkomende vechter met een mooie carrière voor zijn boeg. Met zestien gevochten partijen heeft de ‘Fire Kid’ maar één wedstrijd verloren. Dit was tijdens zijn professionele record van de bekende vechter Makwan Amirkhani.
Slechts drie gevechten zijn gevallen in de handen van de jury. zeven zijn er beëindigd met een knock-out en vier met submssion.

De Fire Kid won zijn BAMMA Featherweight titel in 2014. Hij heeft deze titel drie keer verdedigd en is toen overgestapt naar de Bantamweight divisie in 2016. Hij won vervolgens in februari de titel en heeft deze in mei verdedigd.

De UFC heeft nog geen geschikte tegenstander aangewezen. Tom Duquesnoy verwacht snel ingeroosterd te worden.

Leave a Reply

Translate »