breaking news

Badr Hari moet celstraf uitzitten

February 7th, 2017 | by Stefan Van Erp

De Hoge Raad heeft vandaag uitspraak gedaan in de zaak Badr Hari inzake de mishandeling op Koen Everink tijdens Sensation White in de Amsterdam ArenA in juli 2012. De Hoge Raad bekrachtigde de uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam. 

Dit betekent dat de gevangenisstraf van twee jaar waarvan 10 maanden voorwaardelijk uitgezeten moeten gaan worden. Hari heeft acht maanden in voorarrest gezeten waardoor hij ongeveer een half jaar nog uit moet zitten. Hari was zelf niet aanwezig bij de uitspraak. Volgens zijn advocate Bénédicte Ficq verblijft hij op dit moment in Marokko maar komt hij snel naar Nederlands om zijn straf uit te zitten.

Het streven van Hari om in mei of juni een rematch te vechten tegen Verhoeven gaat dus niet door. Hari verloor in december vorig jaar tegen Verhoeven omdat hij op moest geven door een blessure. Er werd al direct over een rematch gesproken en volgens Hari moest dit in het voorjaar gaan gebeuren. Door de uitspraak is dit niet meer mogelijk en ligt het voor de hand dat dit op zijn vroegst eind 2017 begin 2018 zal zijn. Hari kan niet meer in beroep gaan tegen de uitspraak omdat de Hoge Raad het hoogste gerechtsorgaan is in Nederland.

Comments are closed.

Translate »