breaking news

B.J. Penn en Yair Rodriguez delen de Octagon in Arizona

November 21st, 2016 | by Lennart Van Arendonk

B.J. Penn zijn terugkomst heeft even op zich laten wachten, maar nu lijkt er opnieuw beweging in het spel te zitten. De promotie heeft zojuist aangekondigd dat hij samen met Yair Rodriguez verantwoordelijk zijn voor het main event van UFC Fight Night 103 in de Talking Stick Resort Arena van Phoenix, Arizona.

Yair Rodriguez is een 24-jarige MMA vechter uit Mexico. Hij draagt de zwarte band in Taekwondo en voelt zich voornamelijk thuis in het boksen. In zijn professionele MMA carrière heeft hij een record weten te behalen van 8 win partijen en slechts één verlies partij. Hij heeft gewonnen van onder andere Alex Caceres, Andre Fili en Charles Rosa. Dit wordt zijn tweede gevecht op het main event.

BJ Penn is een verhaal apart. De Lightweight legende stopte in 2014 na een losing streak van 3 gevechten met professioneel MMA. Echter begon het bij BJ Penn toch weer te kriebelen. Tijdens UFC 199 zou de Hall of Famer zijn rentree maken tegen eerst Dennis Siver, en later in verband met een blessure bij Siver tegen Cole Miller.

Helaas had Penn een IV gebruikt (dit is inmiddels verboden in de UFC) waardoor hij niet kon vechten op UFC 199. Ook UFC Fight Night 97 ging aan hem voorbij. Penn was door een blessure gedwongen om het gevecht tegen Ricardo Lamas af te zeggen.
Nu dus de terugkeer van BJ Penn in januari 2017. Mocht BJ Penn dit gevecht winnen dan zet hij zijn naam opnieuw op de kaart.

Leave a Reply

Translate »