breaking news

Aziatisch onderonsje tussen Rolando Dy en Teruto Ishihara in Saitama

August 2nd, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist Shawn Bitter van de zeer goed ingevoerde MMA site MMA-Today te melden dat de Filipijn Rolando Dy zijn opwachting zal maken op 23 September 2017 tijdens UFC Fight Night 117 in Saitama, Japan. Hij zal het opnemen in de Featherweight divisie tegen de thuisfavoriet Teruto Ishihara. Het gevecht zal plaatsvinden in de Saitama Super Arena en zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Rolando Dy (MMA 8-5-1-1/UFC 0-1) maakte in Juni dit jaar op short notice zijn UFC debuut als vervanger van Wang Guan tegen Alex Caceres. In een zeer leuk gevecht moet Dy echter aan het einde van de tweede ronde het gevecht staken in verband met een oogblessure. De Filipijn begon zijn Pro-MMA carrière in 2011. Dye vocht vooral voor de Pacific Xtreme Combat organisatie. Daar kreeg hij in 2014 een titelgevecht aangeboden tegen Kyle Aguon. Dye verloor via Split Decision, en zou een paar maanden later in een rematch opnieuw via Split Decision verliezen. Vervolgens pakte Dye in 2016 drie overwinningen op rij bij de organisatie, en leek een nieuw titelgevecht in de maak. Dye tekende echter bij de Brave CF organisatie. De grootste organisatie van het Midden-Oosten. Hier vocht hij eerder dit jaar in India tegen de Indiër Nelson Paes. Het gevecht eindigde uiteindelijk in een No Contest nadat beide mannen hard met het hoofd tegen elkaar waren aangekomen.

Teruto Ishihara (MMA 9-4-2/UFC 2-2-1) kwam in 2015 de UFC binnen via het programma ”Road to UFC : Japan”. Ishihara vocht de finale tegen landgenoot Mizuto Hirota. Het gevecht eindigde na drie rondes in een draw. Door alle consternatie werd er vergeten om een sudden victory ronde te starten, waardoor beide vechters als winnaar van het toernooi werden uitgeroepen. Ishihara vocht vervolgens in Maart 2016 tegen Julian Erosa, en in Augustus 2016 tegen Horacio Gutierrez. Beide gevechten werden via KO gewonnen waardoor er veel van Ishihara werd verwacht in zijn vierde partij voor de UFC. Ishihara werd gekoppeld aan de Russische Ier Artem Lobov. Echter kon Ishihara niet brengen wat hij in zijn voorgaande gevechten wel wist te brengen en verloor hij via Unanimous Decision. Ishihara keerde vervolgens dit jaar tijdens International Fight Week terug in de Octagon om het op te nemen tegen voormalig Lightweight titeluitdager Gray Maynard. Maynard had al snel in de gaten dat de groundgame van Ishihara zeer beperkt was, en controleerde de Japanner het gehele gevecht op de grond. Maynard won hierdoor via Unanimous Decision, waardoor Ishihara nu tweemaal achter elkaar in de Octagon verloren heeft.

Comments are closed.

Translate »