breaking news

Aziatisch onderonsje tussen Kyung Ho Kang en Pingyuan Liu ingepland voor UFC Busan

November 6th, 2019 | by Redactie
Aziatisch onderonsje tussen Kyung Ho Kang en Pingyuan Liu ingepland voor UFC Busan
UFC
0

Kyung Ho Kang zal op 21 December 2019 voor eigen publiek zijn opwachting maken. Tijdens UFC Fight Night 165 in Busan, Zuid-Korea is de Chinees Pingyuan Liu zijn tegenstander in de Bantamweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Sajik Arena.

Kyung Ho Kang (MMA 16-8-0-1/UFC 5-2-0-1) is een Zuid-Koreaanse vechter die sinds 2013 voor de UFC uitkomt. De voormalig ROAD FC Kampioen maakte zijn debuut voor de UFC tegen Alex Cáceres. Na een zeer gelijkwaardig gevecht won Cáceres via Split Decision. Echter werd het gevecht na afloop omgezet in een No-Contest nadat Cáceres positief testte voor het gebruik van Marihuana. Kang verloor vervolgens in hetzelfde jaar van Chico Camus via Unanimous Decision, en moest in 2014 in Singapore zijn verblijf in de UFC redden tegen de Japanner Shunichi Shimizu. Kang greep deze kans met een Arm-Triangle Choke Submission in de derde ronde. Vervolgens wist Kang ook te winnen van de Japanner Michinori Tanaka. Dit leverde hem de Fight of the Night bonus op. Kang werd vervolgens opgeroepen voor militaire dienst in Zuid-Korea. En aangezien in Zuid-Korea de dienstplicht nog altijd is ingevoerd kwam Kang daar niet onderuit. Kang maakte tijdens UFC St.Louis in Januari 2018 na ruim 3.5 jaar zijn terugkeer in de Octagon. Tegenstander was Guido Cannetti. Kang had het erg moeilijk in de eerste ronde, maar wist uit het niets aan het einde van de die ronde een Triangle Choke Submission te plaatsen. Kang won en mocht dus spreken van een zeer succesvolle terugkeer. Vervolgens bracht Kang zijn winstreak van drie gevechten mee de Octagon in Augustus 2018 tegen Ricardo Ramos. In een zeer gelijkwaardig gevecht was het echter Ramos die via Split Decision de overwinning pakte. Kang keerde vervolgens terug in Melbourne tijdens UFC 234 in Februari 2019. Kang vocht sterk en wist de Japanner Teruto Ishihara via een Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te laten slapen. Kang wist vervolgens in Augustus 2019 tijdens UFC 241 in Anaheim wederom een overwinning te pakken. Ditmaal via Split Decision tegen Brandon Davis.

Embed from Getty Images

Pingyuan Liu (MMA 15-5/UFC 2-1) is een Chinese vechter die in 2010 zijn Pro-MMA carrière begon. Na een moeizame start waar de Chinees drie van zijn eerste vier wedstrijden verloor ging het uiteindelijk een stuk beter. Liu die nog nooit buiten China vocht (alvorens bij de UFC te tekenen) heeft op dit moment een winstreak van acht gevechten. Onder meer Beno Adamia en Nikolai Baikin moesten het onderspit delven. Tijdens het gevecht tegen Baikin pakte Liu de WLF WARS titel. Liu zou vervolgens in November 2017 zijn UFC debuut maken in Shanghai tegen Bobby Nash. Echter gooide een blessure roet in het eten. Liu maakte vervolgens zijn debuut voor de UFC in Juli 2018 in Hamburg tegen de Pool Damian Stasiak. Liu vocht sterk en won het gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens vocht Liu in Beijing tegen Martin Day. In een zeer gelijkwaardige partij won Liu via een controversiële Split Decision. Liu werd vervolgens in Maart 2019 gekoppeld aan Ray Borg. Echter raakte de Chinees geblesseerd waardoor het gevecht niet doorging. Liu vocht wel in Juli 2019 tijdens UFC Sacramento tegen Jonathan Martinez. Liu ging zwaar KO in de derde ronde. Dit was voor Liu zijn eerste verliespartij in de UFC.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »