breaking news

Azaitar vs. Di Chirico en Avila vs. Rosa toegevoegd aan UFC evenement op 11 april

December 26th, 2019 | by Marcel Dorff
Azaitar vs. Di Chirico en Avila vs. Rosa toegevoegd aan UFC evenement op 11 april
UFC
0

Abu Azaitar maakte via zijn Social Media bekend dat hij op 11 april 2020 terugkeert in de Octagon. De Marokkaanse Duitser gaat het opnemen tegen de Italiaan Alessio Di Chirico. Eveneens maakte het Braziliaanse Combate bekend dat de UFC het gevecht tussen Julia Avila en Karol Rosa opnieuw heeft geboekt. Beide vrouwen zouden elkaar ontmoeten eerder dit jaar in Singapore, echter ging die partij niet door. Beide gevechten vinden plaats op een nog nader bekend te maken locatie. Het enige dat bekend is over de locatie is dat het evenement in de Verenigde Staten plaats zal vinden.

Lees hieronder meer over de vier atleten.

Abu Azaitar vs. Alessio Di Chirico

Abu Azaitar (MMA 14-1-1-1/UFC 1-0-0-0) begon zijn Pro-MMA carrière in 2009. Tijdens zijn eerste gevecht won Azaitar via KO in de eerste ronde, echter werd het gevecht door de promotor zelf omgezet in een No Contest naar een vermeende ”eye-poke” van Azaitar. Azaitar wist in zijn daarop volgende vijf gevechten wel vijfmaal de overwinning te claimen. Onder andere de Duitse veteraan Martin Zewada werd verslagen. Hierna volgde het enige verlies tot zover in de carrière van Azaitar. In verband met een snee boven zijn oog en op zijn neus werd de partij tegen Marcin Naruszczka na afloop van de eerste ronde op het advies van de dokter gestopt. Dit tot ongeloof van Azaitar, die tien maanden later in de rematch zijn revanche pakte via TKO in de tweede ronde. Hierna volgden overwinningen in de Poolse KSW organisatie, en het Britse Cage Warriors. Hier versloeg Azaitar de Welshman Jack Marshman binnen één minuut via TKO. Marshman vecht inmiddels ook in de UFC. Azaitar won vervolgens in 2015 zijn ACB debuut door Ibragim Tibilov via TKO in de eerste ronde te verslaan. De inmiddels gestopte organisatie WSOF pikte Azaitar op. In 2016 vocht Azaitar tweemaal voor de WSOF organisatie, met succes werden Danny Davis Jr en Michael Arrant via Unanimous Decision verslagen. Azaitar won acht van zijn laatste negen partijen, en heeft sinds 2012 niet meer verloren. Azaitar heeft onder meer een titel op zijn naam staan bij de hoog aangeschreven Duitse GMC organisatie. Azaitar zou in eerste instantie al in 2017 tijdens UFC Rotterdam zijn UFC debuut maken tegen Siyar Bahadurzada maar moest met een blessure afhaken. Hierdoor maakte hij pas in Juli 2018 zijn debuut voor de organisatie tegen de Braziiaan Vitor Miranda in Hamburg. Azaitar won zijn debuut via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Alessio Di Chirico (MMA 12-4/UFC 3-4) maakte in 2016 zijn debuut voor de UFC. Na Luigi Fioravanti en Alessio Sakara was Di Chirico de derde Italiaan in de UFC. Di Chiricio nam het tijdens zijn debuut in Zagreb op tegen eveneens een debutant, namelijk Bojan Velickovic. In een zeer competitief gevecht wisten beide mannen zichzelf op een positieve manier aan het publiek te presenteren. Uiteindelijk gaven de ”judges” het gevecht unaniem aan Bojan Velickovic, waardoor Di Chirico zijn ongeslagen status kwijt was. In Augustus 2016 stond Di Chirico gematcht tegen de Zuid-Afrikaan Garreth McLellan. In een bloederig en zeer sterk gevecht van Di Chirico deed hij voldoende voor de overwinning binnen te slepen. Twee van de drie ”judges” gaven het gevecht aan de Italiaan die via Split Decision zijn eerste UFC overwinning kon bijschrijven. Helaas kon Di Chirico begin 2017 die overwinning geen vervolg geven. Via Triangle Choke Submission vroeg in de eerste ronde moest hij zijn meerdere erkennen in Eric Spicely. Echter kwam Di Chirico tijdens UFC Winnipeg zeer goed voor de dag. Via KO in de tweede ronde versloeg hij de Nigeriaan Oluwale Bamgbose en pakte hij ook nog de Performance of the Night bonus. Die overwinning wist de Italiaan in Juli 2018 een goed vervolg te geven. Via Split Decision werd gewonnen van Julian Marquez tijdens de TUF 27 Finale. Vervolgens zou Di Chirico zijn opwachting maken in November 2018 in Buenos Aires tegen Jared Cannonier. Echter werd Cannonier ten faveure van een andere partij van het gevecht gehaald en werd voor Di Chirico geen vervangende tegenstander gevonden. Di Chirico zou vervolgens in Maart 2019 tijdens UFC Londen terugkeren tegen Tom Breese, maar raakte ditmaal geblesseerd waardoor hij wederom niet zou vechten. Echter kwam hij in Juni 2019 wél in actie. Tijdens UFC Greenville verloor Di Chirico via een zéér controversiële Unanimous Decision tegen Kevin Holland. Di Chirico werd vervolgens in September 2019 gekoppeld aan Peter Sobotta. Echter zei de Duitser af waarna Makhmud Muradov tegenstander werd in Kopenhagen. In een zeer gelijkwaardig gevecht was het echter Muradov die er met de Unanimous Decision overwinning vandoor ging. Di Chirico zou vervolgens een short notice gevecht aannemen tegen Antonio Arroyo, maar moest in verband met een blessure verstek laten gaan.

Embed from Getty Images

Julia Avila vs. Karol Rosa

Julia Avila (MMA 7-1/UFC 1-0) is een Mexicaans-Amerikaanse MMA vechtster die bekend staat om haar zeer agressieve en attractieve vechtstijl. “Raging Panda” maakte in 2012 haar Pro-MMA debuut. Tijdens haar debuut won ze via Unanimous Decision tegen huidige UFC vechtster Marion Reneau. Vervolgens won Avila in haar derde pro gevecht de HD MMA titel door voormalig UFC Women’s Flyweight Kampioene Nicco Montano via Unanimous Decision te verslaan. Avila leed vervolgens haar eerste verliespartij. Avila blesseerde haar hand tegen Marciea Allen en moest opgeven. Echter wist Avila 2018 goed af te sluiten met twee TKO overwinningen en werd ze door de UFC gecontracteerd. Avila zou eigenlijk haar debuut maken voor de UFC tijdens UFC 239 in Las Vegas tegen Melissa Gatto. Echter haakte Gatto af en zou de Zweedse Pannie Kianzad haar opwachting maken tegen Avila. Avila vocht sterk en wist via Unanimous Decision tijdens haar debuut de overwinning te pakken. Avila zou vervolgens in Oktober 2019 terugkeren tijdens UFC Singapore tegen Karol Rosa. Echter raakte Rosa geblesseerd en werd het gevecht in zijn geheel gecanceld. De UFC heeft nu het gevecht opnieuw geboekt.

Embed from Getty Images

Karol Rosa (MMA 12-3/UFC 1-0) is een Braziliaanse MMA vechtster die uitkomt voor Parana Vale Tudo. Rosa begon haar MMA carrière in 2012. Daar wist ze tijdens haar eerste drie partijen al de HCC titel te pakken. Vervolgens bleef het ruim twee jaar stil rond Rosa. Pas in 2016 keerde de Braziliaanse weer terug op het canvas. Zo won ze van Mariana Morais, maar verloor ze van de bekendere Larissa Pacheco en Gisele Moreira. Moreira wist ze echter in 2019 terug te pakken via TKO in de derde ronde bij de Future FC organisatie. Rosa kwam met een winstreak van twee gevechten de UFC binnen en is een van de vaste trainingsmaatjes van Jessica Andrade. Rosa wist tijdens haar UFC debuut indruk te maken tegen de ongeslagen Lara Procopio. Rosa won het gevecht via Split Decision. Rosa zou vervolgens alweer snel terugkeren tijdens UFC Singapore in Oktober 2019 tegen Julia Avila. Echter raakte de Braziliaanse geblesseerd waardoor ze niet kon vechten. De UFC heeft nu het gevecht opnieuw ingepland.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »