breaking news

Australiër Damien Brown ontmoet Dong-Hyun Kim tijdens UFC 221 in Perth

December 19th, 2017 | by Marcel Dorff

Opnieuw heeft de UFC de Australiër Damien Brown een gevecht in eigen land gegeven. De bij de fans zeer geliefde Brown ontmoet ”Maestro” Dong-Hyun Kim tijdens UFC 221 in Perth, Australië. Dit wist John Hyon Ko via MMA Today eerder vandaag naar buiten te brengen. Inmiddels is het Lightweight gevecht ook door de UFC bevestigd. Beide mannen ontmoeten elkaar in de Octagon van de Perth Arena op 11 Februari 2018 op de Preliminary Card. 

Damien Brown (MMA 17-11/UFC 2-3) maakte in Maart 2016 zijn debuut voor de organisatie tegen de Braziliaan Alan Patrick. Een debuut zonder succes. Patrick controleerde Brown drie rondes lang op de grond en won het gevecht vrij eenvoudig via Unanimous Decision. Brown kwam echter genadeloos hard terug in Juli 2016 door in zijn tweede gevecht voor de UFC de Paraguayaan Cesar Arzamendia KO te slaan in de eerste ronde. Vervolgens mocht Brown het in Melbourne opnemen tegen Jon Tuck. In een zeer competitief gevecht won Brown uiteindelijk enigszins controversieel via Split Decision. Brown mocht vervolgens eerder dit jaar tijdens UFC Auckland proberen zijn winstreak uit te breiden naar drie. Vinc Pichel die mede door blessureleed drie jaar niet gevochten had was de tegenstander. Echter bleek Pichel nog een maatje te groot voor Brown die via KO in de eerste ronde verloor. Brown keerde vervolgens in November 2017 terug tijdens UFC Sydney tegen Frank Camacho. In een gevecht dat werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Brown via Split Decision.

Dong Hyun Kim (MMA 15-8-3/UFC 2-2-0) niet te verwarren met de Welterweight Dong Hyun ”Stungun” Kim, kwam in 2015 als late replacement voor Hyun Gyu Lim de UFC binnen. Hij nam het op tegen Dominique Steele. In een gevecht waar Kim aan de winnende hand leek, verloor Kim door een slam/powerbomb in de derde ronde. Kim kreeg in Mei 2016 een herkansing in de UFC tegen de Mexicaan Marco Polo Reyes. In een gevecht dat zeker behoort tot de Top 5 van Fight of the Year 2016 verloor Kim vroeg in de derde ronde via TKO. Daarvoor waren beide mannen al in de voorgaande rondes aangeslagen geweest en knockdown gegaan. Ondanks dat de card ”loaded” was met bekende namen en goede match-ups kreeg deze FightPass opener Fight of the Night toegewezen. Mede doordat Kim heeft laten zien dat hij komt om te vechten, bood de UFC hem een derde gevecht aan. In December 2016 vocht Kim tegen de Australiër Brendan O’Reilly. Kim won het competitieve gevecht via Unanimous Decision en schreef zijn eerste overwinning bij in de Octagon. Kim werd vervolgens gematcht tijdens UFC Auckland eerder dit jaar tegen Thibault Gouti. Echter kreeg Gouti een paar uur voor het gevecht geen goedkeuring om te vechten waardoor het gevecht werd gecanceld. Kim werd vervolgens gematcht tegen voormalig PRIDE FC Kampioen en de Japanse legende Takanori Gomi. Kim behaalde zijn grootste overwinning uit zijn carrière tot dusver door Gomi in de eerste ronde via TKO te finishen.

Comments are closed.

Translate »