breaking news

Austin Lingo vs. Jonathan Pearce toegevoegd aan UFC evenement op 19 februari

October 16th, 2021 | by Marcel Dorff
Austin Lingo vs. Jonathan Pearce toegevoegd aan UFC evenement op 19 februari
UFC
0

Austin Lingo gaat op 19 februari aanstaande voor de vierde maal zijn opwachting maken in de UFC. De Fortis MMA vechter gaat het opnemen tegen Jonathan Pearce in de Featherweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog onbekende locatie. Pearce maakte de partij bekend via Social Media. Wij kunnen bevestigen dat beide partijen de contracten getekend hebben.

Austin Lingo (MMA 9-1/UFC 2-1) is een Amerikaanse MMA vechter die sinds 2017 in het professionele circuit vecht. Lingo komt van het sterke Fortis MMA team uit Dallas, Texas. Hij maakte zijn MMA debuut bij de LFA organisatie tegen Charles Williams. Lingo won die partij via Unanimous Decision. Na vervolgens een uitstapje bij de XKO organisatie keerde Lingo weer terug naar de LFA. Daar wist Lingo vijf partijen achter elkaar te winnen. Zijn laatste drie partijen werden allemaal binnen 30 seconden beslist. Lingo maakte vervolgens in Februari 2020 zijn UFC debuut tegen Youssef Zalal. Lingo verloor via Unanimous Decision en was zijn ongeslagen status kwijt. Lingo wist uiteindelijk in zijn tweede UFC partij wél te overtuigen. Via Unanimous Decision werd in Januari 2021 gewonnen van Jacob Kilburn. Zeven maanden later wist Lingo daar een tweede overwinning aan toe te voegen. Wederom via Unanimous Decision werd ditmaal gewonnen van Luis Saldaña.

Embed from Getty Images

Jonathan Pearce (MMA 11-4/UFC 2-1) is een man met een indrukwekkend verhaal. Pearce maakte zijn Pro-MMA debuut in 2014 voor een regionale organisatie in Tennessee. Pearce won zijn debuut. Echter kwam Pearce een paar weken later met zwaar letsel in het ziekenhuis terecht. Een zogeheten “gym bully” sloeg Pearce keihard van achteren neer en schopte hem vervolgens tegen zijn hoofd. Pearce werd met een gebroken nek, twintig gebroken tanden en een gebroken kaak naar het ziekenhuis gebracht. Pearce zou echter zes maanden later alweer in de kooi staan. Hij wist zijn daarop volgende drie wedstrijden te winnen. Hierna gebeurde er weer iets vervelends in het privé leven van Pearce. Pearce verloor zijn focus en verloor drie gevechten op rij. Vervolgens kreeg hij bij de Bellator MMA series de kans om zijn carrière weer een positieve wending te geven. Hierin slaagde hij met twee overwinningen. Nadat Pearce vervolgens nog tweemaal won in andere organisaties vocht hij voor een UFC contract tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Pearce won in de derde ronde via KO van Jacob Rosales en werd beloond met een UFC contract. Het debuut van Pearce in de UFC liep echter niet zoals hij gepland had. Via TKO in de eerste ronde werd verloren van de MMA veteraan Joe Lauzon. Pearce werd vervolgens gematcht tegen Sean Woodson. Echter trok Woodson zich terug en werd vervangen door Kai Kamaka III. Pearce pakte via TKO in de tweede ronde zijn eerste overwinning binnen de UFC. Nadat vervolgens een partij werd gecanceld omdat Gabriel Benitez zijn streefgewicht overschreed vocht Pearce pas weer in September 2021 tegen Omar Morales. Via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde won Pearce de partij.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »