breaking news

Austin Lingo en Jacob Kilburn vechten voor eerste UFC overwinning op 16 januari

November 13th, 2020 | by Marcel Dorff
Austin Lingo en Jacob Kilburn vechten voor eerste UFC overwinning op 16 januari
UFC
0

De UFC heeft een Featherweight partij toegevoegd aan het UFC evenement dat plaats zal vinden op 16 januari 2021. Austin Lingo gaat proberen zijn eerste overwinning in de UFC te pakken. De Fortis MMA vechter treft Jacob Kilburn die eveneens voor zijn eerste UFC overwinning zal vechten. Het gevecht zal plaatsvinden op een nog later bekend te maken locatie. MMA Junkie meldde de partij.

Austin Lingo (MMA 7-1/UFC 0-1) is een Amerikaanse MMA vechter die sinds 2017 in het professionele circuit vecht. Lingo komt van het sterke Fortis MMA team uit Dallas, Texas. Hij maakte zijn MMA debuut bij de LFA organisatie tegen Charles Williams. Lingo won die partij via Unanimous Decision. Na vervolgens een uitstapje bij de XKO organisatie keerde Lingo weer terug naar de LFA. Daar wist Lingo vijf partijen achter elkaar te winnen. Zijn laatste drie partijen werden allemaal binnen 30 seconden beslist. Lingo maakte vervolgens in Februari 2020 zijn UFC debuut tegen Youssef Zalal. Lingo verloor via Unanimous Decision en was zijn ongeslagen status kwijt.

Embed from Getty Images

Jacob Kilburn (MMA 8-3/UFC 0-1) is een Amerikaanse MMA vechter die na een amateur carrière van ruim drie jaar in 2016 de overstap maakte naar de professionals. Tijdens zijn eerste anderhalf jaar als professional vocht Kilburn vooral in het regionale circuit van Tennessee. Daar wist hij een record bij elkaar te vechten van vijf overwinningen en een verliespartij. Onder meer Edward Massey en Elvin Leon Brito werden verslagen. Kilburn tekende vervolgens bij de Island Fights organisatie. Tijdens zijn debuut vocht hij een rematch tegen Elvin Leon Brito. Eerder won Kilburn via Split Decision, ditmaal werd via Unanimous Decision gewonnen. Kilburn maakte indruk in die partij en trok de aandacht van de UFC. Hierdoor mocht hij tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series het gaan opnemen tegen Bobby Moffett. Moffett was via D’Arce Choke Submission in de tweede ronde te sterk. Kilburn keerde terug bij de Island Fights organisatie in 2019. Daar wist hij zijn beide partijen vroeg in de eerste ronde via KO te beslissen. Kilburn heeft daarmee alsnog een UFC contract afgedwongen. Kilburn wist echter zijn debuut voor de UFC niet te winnen. Via Triangle Choke Submission in de tweede ronde werd verloren van Billy Quarantillo.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »