breaking news

Augusto Sakai treft Tai Tuivasa tijdens UFC evenement op 20 november

September 28th, 2021 | by Marcel Dorff
Augusto Sakai treft Tai Tuivasa tijdens UFC evenement op 20 november
UFC
0

Augusto Sakai zal op 20 november aanstaande zijn ranking moeten verdedigen. De Braziliaan treft die dag de Australiër Tai Tuivasa in de Heavyweight divisie. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van het UFC APEX te Las Vegas, Nevada. Combate maakte het nieuws bekend.

Augusto Sakai (MMA 15-3-1/UFC 4-2-0) is een Braziliaanse MMA vechter met Japanse roots. Sakai begon zijn Pro-MMA carrière in 2011. Nadat hij zijn eerste vier gevechten gewonnen had in de regionale Braziliaanse organisaties via (T)KO in de eerste ronde contracteerde Bellator MMA de Braziliaan. Sakai won zijn debuut via TKO in de tweede ronde tegen Rob Horton. Na vervolgens nogmaals voor een Braziliaanse organisatie gevochten te hebben keerde Sakai terug bij Bellator. Sakai pakte drie achtereenvolgende overwinningen waaronder een TKO win tegen Daniel Gallemore. Vervolgens werd voor het eerst niet gewonnen. Een partij tegen Dan Charles eindigde in een Majority Draw. Sakai werd vervolgens gekoppeld aan Cheick Kongo. Kongo won via Split Decision en bezorgde Sakai zijn eerste verlies van zijn carrière. Sakai keerde terug in Brazilië waar hij een overwinning pakte voor de Imortal FC organisatie. Vervolgens werd Sakai uitgenodigd om deel te nemen aan de Braziliaanse versie van de Dana White’s Contender Series. Sakai won zijn gevecht tegen Marcos Conrado via TKO in de tweede ronde en dwong daarmee een contract af bij de UFC. Sakai zou vervolgens al een maand later debuteren voor de UFC. Tijdens UFC São Paulo werd in de derde ronde via TKO gewonnen van de Amerikaan Chase Sherman. Sakai keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC Fort Lauderdale in April 2019. Via een controversiële Split Decision werd gewonnen van Andrei Arlovski. Sakai zou vervolgens tijdens zijn derde partij binnen de UFC weinig last hebben van controverse. Tijdens UFC Vancouver werd binnen een minuut via KO afgerekend met de Pool Marcin Tybura. Sakai zou het vervolgens opnemen in Mei 2020 tegen Blagoy Ivanov. Echter mocht hij in verband met COVID-19 niet naar de Verenigde Staten vliegen. Hierdoor moest hij zich noodgedwongen terugtrekken. Uiteindelijk werd de partij alsnog gevochten. Sakai won via Split Decision. Vervolgens vocht Sakai in September 2020 het Main Event tegen Alistair Overeem. In een vrij gelijkwaardige partij verloor Sakai in de vijfde ronde via TKO. Sakai werd vervolgens door de UFC gematch tegen Shamil Abdurakhimov in Mei 2021. Echter kon de Dagestani zijn visum niet op tijd rond krijgen waarna Sakai werd overgeheveld naar het Main Event op 5 juni tegen Jairzinho Rozenstruik. Sakai verloor de partij via TKO in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Tai Tuivasa (MMA 11-3/UFC 6-3) maakte in November 2017 zijn debuut voor de UFC. De Australiër tekende in November 2016 al een contract bij de UFC, maar kwam tot dan toe niet in actie. De trainingspartner van Mark Hunt is nog altijd ongeslagen in zijn Pro-MMA carrière. Tuivasa wordt gezien als een van de allergrootste talenten uit Australië. Al zijn gevechten voordat Tuivasa de UFC binnenkwam won hij via KO in de eerste ronde waardoor hij een 100% KO ratio had. Tuivasa won in 2016 de Australian FC titel, en verdedigde deze eenmaal tegen UFC veteraan James McSweeney. De UFC wist vervolgens voldoende en gaf de Australiër een ”4-fight” deal. Zijn debuut, ook voor eigen publiek, werd direct een attractieve. Tuivasa versloeg Rashad Coulter in de eerste ronde met een Flying Knee KO en bevestigde op deze manier dat hij iemand is om rekening mee te houden in de divisie. Tuivasa keerde vervolgens terug tijdens UFC 221 in Februari 2018 tegen de Fransman Cyril Asker. Tuivasa versloeg Asker zonder al teveel moeite via TKO, wederom in de eerste ronde. Tuivasa nam het vervolgens op tijdens UFC 225 in Juni 2018 tegen voormalig Heavyweight Kampioen Andrei Arlovski. Tuivasa had het voor het eerst wat moeilijker in zijn gevecht, echter wist hij ditmaal via Unanimous Decision de winst te pakken. Tuivasa kreeg vervolgens tijdens UFC Adelaide het Main Event tegen Junior Dos Santos aangeboden. Tuivasa verloor voor het eerst in zijn carrière via TKO in de tweede ronde van de Braziliaan. Tuivasa kon in zijn daarop volgende gevecht het tij niet keren. Tijdens UFC 238 in Juni 2019 werd verloren via Unanimous Decision van de Bulgaar Blagoy Ivanov. Tuivasa mocht vervolgens voor eigen publiek in Oktober 2019 vechten tegen Sergey Spivak tijdens UFC 243. Spivak wist Tuivasa via Arm-Triangle Choke Submission in de tweede ronde te finishen. Tuivasa zou het vervolgens in Juni 2020 opnemen tegen Jarjis Danho in Perth. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 uitgesteld. Tuivasa wist vervolgens in Oktober 2020 eindelijk zijn losing streak te doorbreken. Via TKO in de eerste ronde werd gewonnen van Stefan Struve. Tuivasa zou vervolgens terugkeren tegen Don’Tale Mayes. Echter raakte Mayes geblesseerd en werd vervangen door Harry Hunsucker. Tuivasa had geen enkele moeite met Hunsucker en won de partij via TKO in de eerste ronde. Vier maanden later pakte Tuivasa wederom een overwinning in de eerste ronde. Via KO werd gewonnen van Greg Hardy Jr. Het leverde Tuivasa de Performance of the Night bonus op. Tuivasa zou vervolgens eind Oktober 2021 worden gematcht tegen Walt Harris. Echter ging de partij niet door omdat Harris zich om onbekende redenen terug trok.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »