breaking news

Augusto Mendes kruist degens met Boston Salmon tijdens UFC São Paulo

August 17th, 2017 | by Marcel Dorff

Shawn Bitter van MMA-Today heeft bekend gemaakt dat Augusto Mendes op 28 Oktober 2017 zijn opwachting zal maken tijdens UFC Fight Night 119 in São Paulo, Brazilië. Mendes neemt het die avond op in de Bantamweight divisie tegen de Hawaiiaan Boston Salmon. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van het Ginasio do Ibirapuera op de Preliminary Card.

Augusto Mendes (MMA 6-2/UFC 1-2) is een meermalig BJJ wereldkampioen in zowel Gi als No-Gi competitie. De Braziliaan die traint bij The MMA Lab in Glendale, Arizona zou in Januari 2016 op short notice zijn debuut maken tegen Charles Rosa. Dit ging uiteindelijk niet door. Mendes zou alsnog zijn debuut maken voor de UFC, opnieuw op short notice tegen Cody Garbrandt. Mendes was vrijwel kansloos tegen de inmiddels Kampioen in de UFC Bantamweight divisie en verloor via TKO in de eerste ronde. Mendes kwam in Januari van dit jaar echter zeer sterk voor de dag tegen de Amerikaan Frankie Saenz. Mendes won het gevecht via een Split Decision en kreeg vervolgens de kans van de UFC om de Top 15 in te komen middels een gevecht tegen Top 10 Bantamweight Aljamain Sterling. In een vrij evenwichtige partij won uiteindelijk Sterling via Split Decision.

Boston Salmon (MMA 6-1/UFC 1-0) is een Hawaiiaanse vechter die tijdens de eerste week van Dana White’s Tuesday Night Contender Series (DWTNCS) zijn opwachting maakte. Salmon kwam binnen met een 5-1 record. Alle zes gevechten vonden plaats in de inmiddels opgeheven RFA organisatie. Het enige gevecht dat verloren werd was het laatste gevecht via Split Decision. Echter maakte Salmon tijdens DWTNCS een zeer goede indruk tegen de ongeslagen Team Alpha Male vechter Ricky Turcios. Salmon won het gevecht via Unanimous Decision in een van de beste partijen tot dusver. Salmon kreeg een contract aangeboden van de UFC, en zal nu dus zijn opwachting maken tijdens UFC São Paulo tegen Augusto Mendes.

Comments are closed.

Translate »