breaking news

Aspen Ladd treft Julianna Peña tijdens UFC on ESPN 8 in Columbus

January 14th, 2020 | by Marcel Dorff
Aspen Ladd treft Julianna Peña tijdens UFC on ESPN 8 in Columbus
UFC
0

Een topcontender gevecht in de Women’s Bantamweight divisie is door de UFC toegevoegd geworden aan de UFC on ESPN 8 card in Columbus, Ohio. De #2 contender Aspen Ladd neemt het op tegen de #4 contender Julianna Peña in de Octagon van de Nationwide Arena. ESPN wist eerder te melden dat het gevecht in onderhandeling was, inmiddels is de partij bevestigd voor de Main Card.

Aspen Ladd (MMA 9-1/UFC 4-1) zou tijdens de TUF 25 Finale haar UFC debuut maken. Echter werd Ladd vlak voor aanvang van het evenement ziek en werd ze van het gevecht afgehaald. Ladd kwam van de Invicta FC organisatie. Bij die organisatie vocht ze al haar vijf Pro-MMA partijen. Ladd heeft onder meer een Armbar Submission overwinning staan tegen UFC vechtster Amanda Cooper. Ladd verloor ooit van UFC Women’s Strawweight ”Rising Star” Cynthia Calvillo. Dit was echter nog toen beide dames in het amateurcircuit vochten, waardoor het gevecht niet op het record staat van Ladd. Ladd won in 2017 van Sijara Eubanks via Unanimous Decision en dwong daar waarschijnlijk een UFC contract mee af. Ladd maakte na de eerdere misser dus alsnog haar debuut tegen Lina Länsberg in Gdansk. Ladd won het gevecht via TKO in de tweede ronde en bleef dus ongeslagen. Ladd zou het vervolgens opnemen tegen Leslie Smith. Echter woog Ladd te zwaar bij de weging en accepteerde Smith het gevecht niet. Ladd zou vervolgens wél vechten tijdens UFC 229 in Oktober 2018 tegen MMA veterane Tonya Evinger. Ladd vocht erg sterk en won in de eerste ronde via TKO. Hierdoor bleef Ladd vooralsnog ongeslagen in haar Pro-MMA carrière. Ladd werd vervolgens ingeroosterd tegen Holly Holm tijdens UFC 235 in Maart 2019. Echter werd in Februari 2019 bekend dat het gevecht gecanceld was en dat de UFC een nieuwe tegenstander voor beide vrouwen zou zoeken. Ladd zou hierdoor een rematch vechten tegen Sijara Eubanks in Rochester. Beide vrouwen vochten een paar jaar eerder ook al eens tegen elkaar, toen was Ladd de sterkste. Ladd was ook ditmaal beter en won via Unanimous Decision. Beide vrouwen kregen de Fight of the Night bonus. Ladd werd vervolgens in Juli 2019 in Sacramento gematcht tegen Germaine de Randamie. De Randamie wist Ladd binnen 16 seconden via TKO te finishen waardoor Ladd haar ongeslagen status kwijt was. Ladd kwam echter sterk terug vijf maanden later tijdens UFC Washington. In de derde ronde wist ze de Russische Yana Kunitskaya via TKO te finishen.

Embed from Getty Images

Julianna Peña (MMA 9-3/UFC 5-1) kwam via TUF 18 de UFC binnen. Peña behaalde de finale van TUF 18 waar ze won via TKO tegen Jessica Rakoczy. Na blessureleed van bijna twee jaar waar Peña zowat alles afscheurde in haar knie wat ze kon afscheuren, herstelde ze en keerde ze terug met een overwinning tegen Milana Dudieva in April 2015. In datzelfde jaar wist Peña ook te winnen van Jessica Eye via Unanimous Decision. In 2016 werd Peña gematcht tegen de hooggerankte Cat Zingano. Peña bleef vrij eenvoudig op de been tegen Zingano en won uiteindelijk het gevecht via Unanimous Decision. De UFC wilde in eerste instantie het gevecht tussen Shevchenko en Peña inplannen voor UFC 205 in New York. Echter was Peña het er niet mee eens en wilde een titelgevecht tegen Amanda Nunes. De UFC koos echter voor Ronda Rousey waardoor Peña het gevecht met Shevchenko alsnog accepteerde. Peña begon sterk aan het gevecht en leek Shevchenko te controleren op de grond. Echter wist Shevchenko van onderop een Armbar Submission te pakken in de tweede ronde en bracht Peña het eerste verlies in de UFC toe. Peña zou vervolgens in verband met blessures en zwangerschap 2.5 jaar niet vechten. Peña keerde terug op short notice vervolgens tijdens UFC Sacramento in Juli 2019 tegen Nicco Montaño. In een gelijkwaardige partij was het echter wel Peña die via Unanimous Decision de winst pakte.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »