breaking news

Askar Askarov treft Alex Perez in topcontender partij in de Flyweight divisie op 31 juli

June 16th, 2021 | by Marcel Dorff
Askar Askarov treft Alex Perez in topcontender partij in de Flyweight divisie op 31 juli
UFC
0

De ongeslagen Askar Askarov keert op 31 juli terug in de Octagon. De Dagestani gaat het opnemen tegen voormalig titeluitdager Alex Perez. Beide vechters treffen elkaar in de Flyweight divisie. De locatie van het evenement is op dit moment nog niet bekend. De winnaar van deze partij zal naar alle waarschijnlijkheid een titelpartij in het vooruitzicht hebben. BJPenn.com wist eerder al te melden dat er een mondeling akkoord was.

Askar Askarov (MMA 13-0-1/UFC 3-0-1) begon zijn MMA carrière in 2013. Na drie overwinningen voor kleinere Russische organisaties werd de Dagestani in 2015 getekend door de ACB organisatie. Tijdens zijn debuut versloeg hij Vyacheslav Gagiev via TKO in de tweede ronde. Na vervolgens ook de ongeslagen Israëliër Kirill Medvedovsky, Marcin Lasota en Ruslan Abiltarov te hebben gefinisht mocht Askarov voor de vacante Flyweight titel vechten tegen de Braziliaan Jose Maria Tomé. De titel was vacant nadat Kampioen Magomed Bibulatov bij de UFC tekende. In Oktober 2016 pakte Askarov de titel door Tomé via een Brabo Choke Submission in de vijfde ronde te finishen. In April 2017 verdedigde Askarov zijn titel voor het eerst tegen de Amerikaan Anthony Leone. Wederom zette Askarov een zeer sterke prestatie neer door Leone via een Twister Submission in de derde ronde te finishen. Askarov pakte vervolgens in de zomer van 2017 een gouden medaille bij de Deaflympics in de discipline worstelen. Askarov zou eigenlijk begin Januari 2018 zijn titel voor de tweede maal gaan verdedigen, ditmaal tegen Rasul Albaskhanov. Echter werd Askarov getroffen door Angina waardoor het gevecht op een later moment plaats zou vinden. Tijdens ACB 86 in Moskou werd het gevecht alsnog gehouden. In een zeer technisch gevecht op de grond won Askarov via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde. Askarov zou vervolgens een jaar niet vechten en werd in verband gebracht met een overstap naar ONE Championship. Echter is dit niet gebeurd en maakte Askarov tijdens UFC Mexico City in September 2019 zijn opwachting in de UFC. Tegenstander was de Mexicaan Brandon Moreno. In een vermakelijk en gelijkwaardig gevecht kwam er door middel van een Split Draw geen winnaar. Uiteindelijk pakte Askarov vier maanden later wel zijn eerste UFC overwinning. In een sterke partij werd via Unanimous Decision gewonnen van Timothy Elliott. Askarov werd vervolgens in Juli 2020 gematcht tegen Alexandre Pantoja. Askarov won de partij via Unanimous Decision. De Dagestani wist de stijgende lijn in Maart 2021 door te trekken. Via Unanimous Decision werd gewonnen van voormalig titeluitdager Joseph Benavidez.

Embed from Getty Images

Alex Perez (MMA 24-6/UFC 6-2) komt uit voor Team Oyama en vecht sinds 2011 Pro-MMA. Perez wist in het hoog aangeschreven Tachi Palace Fights in 2015 de titel te veroveren via een Unanimous Decision overwinning op Anthony Figueroa. Perez zou de titel vervolgens verliezen aan Adam Antolin. Na een winstreak van vier gevechten waaronder een overwinning tegen Tyler Bialecki in de CFFC organisatie mocht Perez zijn kunsten laten zien tijdens de 5de week van het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series. Perez had de hoog aangeschreven Kevin Gray tegenover zich staan. Perez liet echter zien dat hij in de UFC thuishoorde. Via een Anaconda Choke Submission in de eerste ronde dwong Perez een UFC contract af. De Team Oyama vechter maakte vervolgens tijdens UFC Fresno in December 2017 zijn UFC debuut tegen de Filipijn Carls John de Tomas. Perez won het gevecht via een D’Arce Choke Submission in de tweede ronde. Perez wist vervolgens tijdens UFC Orlando in Februari 2018 dat debuut een goed vervolg te geven. Via Unanimous Decision werd Eric Shelton verslagen. Vervolgens nam Perez het op tegen de ongeslagen Jose Torres tijdens UFC 227. Perez vocht zeer sterk en versloeg Torres via KO in de eerste ronde. Hierna kreeg Perez een behoorlijke stap omhoog in competitie. Tijdens de TUF 28 Finale in November 2018 nam Perez het op tegen Joseph Benavidez. Benavidez bleek te sterk via TKO in de eerste ronde. Perez ging vervolgens terug naar de Bantamweight divisie. In Maart 2019 vocht hij in Philadelphia tegen Mark De La Rosa. Perez was duidelijk te sterk en won overtuigend via Unanimous Decision. Perez zou vervolgens in September 2019 terugkeren in de Flyweight divisie tegen Sergio Pettis. Echter raakte Perez geblesseerd waardoor hij moest afzeggen. Hierdoor keerde hij pas terug in de Octagon in Januari 2020 tijdens UFC Raleigh tegen Jordan Espinosa. Perez overtuigde via een Arm-Triangle Choke Submission overwinning in de eerste ronde. Perez werd vervolgens gekoppeld aan Kai Kara-France in Mei 2020. Echter werd de partij in verband met COVID-19 gecanceld. Een maand later vocht Perez alsnog. Ditmaal was Jussier Formiga de tegenstander. Perez vocht sterk en wist Formiga via een aantal vernietigende lowkicks in de eerste ronde te stoppen. Perez pakte eveneens de Performance of the Night bonus. Vervolgens zou Perez gematch worden tegen Brandon Moreno in November 2020. Maar nadat op dezelfde card Cody Garbrandt niet kon vechten tijdens zijn titelgevecht tegen Deiveson Figueiredo kreeg Perez de kans om het op te nemen tegen de kampioen. Perez verloor vroeg in de eerste ronde via Guillotine Choke Submission. Perez zou vervolgens in Mei 2021 terugkeren in de Octagon tegen Matt Schnell, maar moest geblesseerd afzeggen.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »