breaking news

Askar Askar tekent bij de UFC, treft Cody Stamann aanstaande zaterdag in Las Vegas

February 2nd, 2021 | by Marcel Dorff
Askar Askar tekent bij de UFC, treft Cody Stamann aanstaande zaterdag in Las Vegas
UFC
0

Een positieve COVID-19 test voor Andre Ewell heeft ervoor gezorgd dat de UFC op zoek moest naar een nieuwe tegenstander voor Cody Stamann. De UFC heeft Askar Askar gecontracteerd om het op short notice op te nemen tegen Stamann aankomende zaterdag in het UFC APEX te Las Vegas, Nevada. Beide vechters treffen elkaar op de Main Card. Fighter Path wist de partij bekend te maken.

Cody Stamann (MMA 19-3-1/UFC 5-2-1) maakte in Juli 2017 op short notice zijn UFC debuut. Dit debuut was door het tijdgebrek een debuut in de Featherweight divisie. Stamann nam het op tegen Terrion Ware. Beide mannen waren aan elkaar gewaagd, echter wist Stamann regelmatig zijn tegenstander naar de grond te brengen. Ware kon dit niet stoppen, en verloor via Unanimous Decision van Stamann. Daarna nam Stamann het op tegen Tom Duquesnoy. In een spannende partij wist Stamann te winnen via een Split Decision. Stamann keerde vervolgens terug in de Octagon in Maart 2018 tegen Bryan Caraway. In een zeer aan elkaar gewaagde strijd wist Stamann uiteindelijk het gevecht te winnen via Split Decision. Vervolgens ging het in September 2018 mis voor Stamann. Hij verloor van Aljamain Sterling via Kneebar Submission. Stamann pakte vervolgens een short notice gevecht aan tijdens UFC 235 in Maart 2019 tegen Alejandro Perez. Stamann vocht sterk en won het gevecht via Unanimous Decision. Stamann zou vervolgens vechten tijdens UFC Greenville in Juni 2019 tegen Rob Font. Echter raakte Stamann geblesseerd waarna het gevecht niet doorging. Stamann keerde terug in December 2019 tijdens UFC Washington tegen de Chinees Song Yadong. Ondanks een punt in mindering voor de Chinees en een sterk optreden van Stamann eindigde partij in een Majority Draw. Stamann zou het vervolgens opnemen tegen Raoni Barcelos tijdens UFC Columbus in Maart 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Stamann vocht vervolgens wel in Juni 2020 tegen Brian Kelleher. De partij was in de Featherweight divisie. Stamann vocht sterk en won de partij via Unanimous Decision. Stamann keerde een maand later terug tegen Jimmie Rivera. Stamann verloor ditmaal via Unanimous Decision. Stamann zou vervolgens in December 2020 vechten tegen Merab Dvalishvili, maar trok zich terug nadat hij geblesseerd raakte. De partij werd opnieuw ingepland voor Februari 2021. Echter was het ditmaal Dvalishvili die moest afzeggen in verband met de naweeën van een COVID-19 besmetting. Hierdoor zou Andre Ewell de nieuwe tegenstander worden. Echter moest ook Ewell afzeggen na een positieve COVID-19 test en werd vervangen door Askar Askar.

Embed from Getty Images

Askar Askar (MMA 11-1/UFC 0-0) is een vechter uit Palestina die inmiddels al jaren woont en vecht in de Verenigde Staten. Askar maakte na een succesvolle amateur carrière in 2015 de overstap naar de professionals. Askar vocht vijfmaal voor de Hoosier FC organisatie en wist al die partijen te winnen. Na vervolgens overwinningen bij de Victory FC en LFA organisaties keerde hij terug bij Hoosier FC te vechten voor de titel tegen Dennis Dombrow. Askar won de partij via Unanimous Decision en pakte daarmee de titel. Askar won vervolgens een losse partij bij de Island Fights organisatie. Met een 10-0 record vocht hij vervolgens een losse partij voor de Hoosier FC organisatie tegen Saidyokub Kakharamonov. Askar ging KO in de eerste ronde. Dit was voor Askar zijn eerste Pro-MMA verlies. Acht maanden later werd tijdens het Main Event van LFA 92 gewonnen via Unanimous Decision van Kevin Wirth. In Februari 2021 tekende Askar bij de UFC.

LFA 92 results: Askar Askar beats Kevin Wirth in one-sided main event

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »