breaking news

Artem Vakhitov verdedigt titel tegen Danyo Ilunga in Denver

June 13th, 2018 | by Stefan Van Erp
Artem Vakhitov verdedigt titel tegen Danyo Ilunga in Denver
GLORY
0

GLORY heeft zojuist bekend gemaakt dat Light Heavyweight kampioen Artem Vakhitov zijn titel gaat verdedigen tegen Danyo Ilunga. Dit gaat gebeuren tijdens GLORY 56 in Denver op 10 augustus aanstaande. 

Artem Vakhitov is de te kloppen man in de Light Heavyweight divisie in GLORY. Vakhitov kwam de promotie binnen met een KO overwinning op Luis Tavares. Na 2 Unanimous Decision overwinningen op Nenad Pagonis en Igor Jurkovic verloor Vakhitov zijn enige partij tot nu toe via een Split Decision tegen Saulo Cavalari. Vakhitov herpakte zich en won zijn partij tegen Danyo Ilunga waardoor een rematch voor de titel tegen Saulo Cavalari op het programma stond. Deze keer was Vakhitov duidelijk de sterkste via een Unanimous Decision. Vakhitov verdedigde zijn titel daarna nog driemaal succesvol en mag zich nog altijd de Light Heavyweight kampioen noemen.

Danyo Ilunga is een van de oude krachten binnen GLORY. Hij maakte zijn debuut tijdens GLORY 2 in Brussel met een overwinning op Ali Cenik via een Unanimous Decision. Een half jaar later wist Ilunga in Londen Stephane Susperregui te trakteren op een KO in de tweede ronde. Daarna vocht Ilunga mee aan een Light Heavyweight toernooi in New York waar hij 3 partijen op een avond vocht. De eerste 2 wist hij winnend af te sluiten maar in de finale verloor hij tegen Tryone Spong via een TKO. Ilunga herpakte zich en wist twee partijen op rij te winnen tegen repectievelijk Michael Duut en Andrei Stoica. Ilunga kwam daarna in een dal terecht met maar liefst vijf verliespartijen op rij voor GLORY. een daarvan werd wel bestempeld als Fight of the Year tegen Michael Duut. Ilunga wist in zijn laatste partij wel de rubber match tegen Duut te winnen via een KO in de derde ronde. Ilunga vocht vervolgens tegen GLORY debutant Fraser Weightman tijdens GLORY 54 in Birmingham. Daar liet hij zien dat hij een kandidaat is voor een titelgevecht. Ilunga won overtuigend via een Decision.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »