breaking news

Artem Lobov vecht op main event dankzij Conor McGregor

April 17th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

De ‘Russian Hammer’ Artem Lobov vecht aanstaande zaterdag 22 april 2017 tegen Cub Swanson tijdens UFC Fight Night 108. Dit evenement staat in de agenda geschreven van de Bridgestone Arena in Nashville, Tennessee. Swanson vs. Lobov is een opmerkelijk main event die veel vragen heeft moeten ontvangen van de gemiddelde MMA fan. Zo verloor Lobov zijn gevecht tijdens de voorrondes van The Ultimate Fighter 22: Team McGregor vs. Team Faber en had daarom eigenlijk geen recht om de villa te betreden. Echter hebben zijn connecties hem gered.

Lobov traint al jaren samen met de UFC Lightweight kampioen Conor McGregor. Naar eigen zeggen is hij zijn trainingspartner omdat geen andere atleet zijn sparringsessies overleefd. Tijdens de voorrondes van het tweeëntwintigste seizoen van de realityserie en MMA-competitie The Ultimate Fighter was het aan Lobov om te vechten tegen Mehdi Baghdad. Een partij die hij verloor met een majority decision. Echter wist hij samen met Conor McGregor een manier te vinden om toch deel te mogen nemen aan het programma. Hij won vervolgens alle voorrondes en kwalificeerde zichzelf voor de finale in Las Vegas, Nevada.

Zijn volgende twee partijen verliepen niet zoals verwacht. Hij verloor de finale van Ryan Hall en wist ook niet te winnen van Alex White. Chris Avila en Teruto Ishihara waren wel te verslaan. Hij deed dit met een jurybeslissing tijdens UFC 202 en UFC Fight Night: Mousasi vs. Hall 2.

Nu heeft Lobov een opmerkelijke partij gekregen tegen de sterke Cub Swanson. Deze Amerikaanse MMA vechter kent een record van 24 om 7 en komt net van een schitterende partij bekroond tot Fight of the Night en Fight of the Year tegen Doo Ho Choi. Swanson heeft hier weinig te winnen, maar zeer veel te verliezen. Beide vechters beheersen de knock-out kracht en weten dat het ieder moment afgelopen kan zijn.

Comments are closed.

Translate »