breaking news

Artem Lobov en Dooho Choi staan open voor gevecht

May 10th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Toen Artem Lobov in april van het canvas afstapte, verdiende hij veel respect van de gemiddelde MMA fan en kijkers. Tijdens zijn gevecht tegen Cub Swanson werden er maar liefst 386 verschillende stoten uitgedeeld. Het gevecht is om deze reden bekroond tot het gevecht van de avond. Gelijk na deze prestatie liet ‘The Russian Hammer’ weten graag te willen vechten tegen ‘The Korean Superboy’ Dooho Choi. Echter ontving hij ook van andere atleten een uitdaging..

In de nasleep van zijn actievolle verlies van Swanson heeft Lobov een handvol call-outs van andere vechters mogen ontvangen. Een dergelijke vechter was de UFC-veteraan Robert Whiteford, hij heeft Lobov gevraagd om het publiek te trakteren in een gevecht tijdens UFC in Glasgow later dit jaar. Ook UFC lightweight John Makdessi vraagt Lobov om een gevecht, maar hier is nog niet op gereageerd. Waar Lobov wel mee instemt is een gevecht tegen Dooho Choi. Via social media benaderde hij de Koreaan en vroeg hem om een gevecht: “The Korean Superboy is the fight that I want right now, but I’ll take anyone, and Sean Shelby knows that. I sent him a message saying whoever he sends me, that’s the fight I’m going to take. I’m not even going to look at the name. So all you motherfuckers trying to call me out, you send Sean a message and ask for me. If he sends me the contract, well then you’re on.”

Doohoo Choi reageert op Artem Lobov zijn call-out:

Doo Ho Choi (MMA 15-1/UFC 3-0) ook bekend als de Korean Superboy is tot nu toe een revelatie binnen de UFC. De jonge Zuid-Koreaan kwam over van de Japanse organisatie DEEP en maakte in 2014 zijn UFC debuut. Choi had slecht 18 seconden nodig om zijn tegenstander Juan Puig via TKO te verslaan. Ongeveer een jaar later werd Choi door de UFC in Zuid-Korea op de opener van de Main Card gezet tegen Sam Sicilia. Choi had geen kind aan de TUF veteraan en versloeg Sicilia na iets meer dan anderhalve minuut via KO. Dit leverde Choi de Performance of the Night bonus op. Afgelopen zomer stond Choi voor de derde keer in de Octagon. Ditmaal was BJJ specialist Thiago Tavares de tegenstander. Een zeer grote uitdaging in je derde UFC gevecht. Tavares leek in het begin de overhand te hebben, maar kon Choi niet op de grond houden. Choi had vervolgens genoeg aan één combinatie aan stoten om ook Tavares via KO uit te schakelen. Ditmaal duurde het gevecht iets langer dan 2,5 minuut. Choi kreeg recent Swanson voorgeschoteld. Hij verloor deze partij in een schitterende pot tijdens UFC 206 in Toronto.

De UFC heeft nog geen reactie gegeven over het bovenstaande gevecht. Houd MMA DNA in de gaten voor meer MMA nieuws!

Comments are closed.

Translate »