breaking news

Arman Tsarukyan vs. Christos Giagos toegevoegd aan UFC evenement op 18 september

August 10th, 2021 | by Marcel Dorff
Arman Tsarukyan vs. Christos Giagos toegevoegd aan UFC evenement op 18 september
UFC
0

De talentvolle Arman Tsarukyan zal op 18 september zijn opwachting maken in de Octagon. De Lightweight vechter gaat het opnemen tegen Christos Giagos. Beide mannen treffen elkaar in het UFC APEX te Las Vegas, Nevada. Het gevecht werd bekend gemaakt door MMA Junkie.

Arman Tsarukyan (MMA 16-2/UFC 3-1) is een MMA vechter die zowel voor Armenië als Rusland uitkomt. Tsarukyan begon zijn Pro-MMA carrière in 2015 bij de MFP organisatie. Bij die organisatie zou hij ook een van de grote sterren worden. In zijn eerste drie jaar als prof wist Tsarukyan een 11-1 record bij elkaar te vechten. Met een winstreak van acht gevechten vocht Tsarukyan in December 2017 voor de MFP Lightweight titel tegen Takenori Sato. Tsarukyan won de partij via Unanimous Decision. Na vervolgens bij een andere organisatie gewonnen te hebben van Haotian Wu keerde hij in Mei 2018 terug bij de MFP organisatie voor zijn eerste titelverdediging tegen UFC veteraan Junior Assuncao. Tsarukyan won via Unanimous Decision. Tijdens zijn laatste partij alvorens Tsarukyan bij de UFC tekende won hij van Felipe Olivieri met een Headkick KO in de eerste ronde. Tsarukyan zette vervolgens zijn winstreak van twaalf gevechten op het spel tijdens zijn short notice UFC debuut in April 2019 tegen Islam Makhachev. In een zeer sterke partij van beide kanten was het echter wel Makhachev die er met de Unanimous Decision overwinning vandoor ging. De UFC beloonde beide vechters met de Fight of the Night bonus. Tsarukyan wist tijdens zijn tweede partij voor de UFC wél de overwinning te pakken. Tijdens UFC 240 in Juli 2019 werd gewonnen van de Canadees Olivier Aubin-Mercier via Unanimous Decision. Tsarukyan werd vervolgens gekoppeld aan Davi Ramos tijdens UFC Portland in April 2020. De partij werd echter in verband met COVID-19 gecanceld. Het gevecht werd alsnog ingepland in Juli 2020. Tsarukyan vocht sterk en won via Unanimous Decision. Tsarukyan zou vervolgens in Januari 2021 vechten tegen Nasrat Haqparast. Echter werd Haqparast ziek een dag voor het evenement en werd vervangen door Matt Frevola. Tsarukyan won de partij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Christos Giagos (MMA 19-8/UFC 5-4) is een Amerikaanse vechter van Griekse komaf die in 2010 zijn professionele MMA carrière startte. Nadat hij in drie jaar tijd een record van 8-2 had neergezet mocht Giagos vechten voor de Tachi Palace Fights titel tegen Sevak Magakian. Giagos won het gevecht via Triangle Choke Submission in de derde ronde. Vervolgens maakte hij zijn debuut voor de RFA organisatie waar hij wederom voor de titel mocht vechten, ditmaal tegen Dakota Cochrane. Giagos pakte ook deze titel door Cochrane via TKO in de tweede ronde te finishen. De UFC bood Giagos vervolgens een contract aan om het op te nemen tegen de op dat moment ongeslagen Gilbert Burns. Burns was te sterk en versloeg de Amerikaan via Armbar Submission in de eerste ronde. Giagos wist echter in zijn tweede gevecht wel de winst te pakken. Tegen Jorge de Oliveira werd in de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission de overwinning gepakt. Helaas verloor Giagos door middel van Unanimous Decision zijn daarop volgende partij tegen Chris Wade en werd zijn contract niet verlengd. Giagos keerde terug in de RFA organisatie waar hij overwinningen pakte tegen Karen Darabedyan en Arthur Estrazulas. Vervolgens werd hij gecontracteerd door het Russische ACB. Giagos won twee van zijn drie gevechten waaronder een knappe Unanimous Decision overwinning tegen Herdeson Batista. Giagos keerde vervolgens onverwacht terug in de UFC. Tijdens UFC São Paulo in September 2018 nam Giagos het op tegen BJJ specialist Charles Oliveira. Giagos verloor het gevecht via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Echter keerde Giagos alweer snel terug in de Octagon. Tijdens UFC Adelaide in December 2018 versloeg Giagos de Japanner Mizuto Hirota via Unanimous Decision. Giagos wist vervolgens voor het eerst in zijn UFC carrière een winstreak van twee partijen neer te zetten. Tijdens UFC Stockholm in Juni 2019 werd gewonnen via Unanimous Decision van Damir Hadzovic. Helaas voor Giagos bleef het bij die winstreak van twee gevechten. Tijdens UFC 241 in Anaheim werd verloren in een competitief gevecht via Unanimous Decision van Drakkar Klose. Giagos werd vervolgens in April 2020 gematcht tegen Frank Camacho. Echter raakte Giagos geblesseerd en ging de partij niet door. Giagos pakte vervolgens acht maanden later een short notice partij aan tegen Carlton Minus. Giagos domineerde de partij en won via Unanimous Decision. Daar werd in Mei 2021 nog een overwinning aan toegevoegd. Via Brabo Choke Submission in de tweede ronde werd Sean Soriano verslagen. Het leverde Giagos de Performance of the Night bonus op.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »