breaking news

Arman Tsarukyan treft Nasrat Haqparast tijdens UFC 257 op 23 januari 2021

November 19th, 2020 | by Redactie
Arman Tsarukyan treft Nasrat Haqparast tijdens UFC 257 op 23 januari 2021
UFC
0

De Armeen Arman Tsarukyan maakt op 23 januari 2021 zijn opwachting in de Octagon. In de Lightweight divisie is de Duitse Afghaan Nasrat Haqparast de tegenstander. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. MMA Junkie wist de partij te melden, wij kunnen het nieuws bevestigen.

Arman Tsarukyan (MMA 15-2/UFC 2-1) is een MMA vechter die zowel voor Armenië als Rusland uitkomt. Tsarukyan begon zijn Pro-MMA carrière in 2015 bij de MFP organisatie. Bij die organisatie zou hij ook een van de grote sterren worden. In zijn eerste drie jaar als prof wist Tsarukyan een 11-1 record bij elkaar te vechten. Met een winstreak van acht gevechten vocht Tsarukyan in December 2017 voor de MFP Lightweight titel tegen Takenori Sato. Tsarukyan won de partij via Unanimous Decision. Na vervolgens bij een andere organisatie gewonnen te hebben van Haotian Wu keerde hij in Mei 2018 terug bij de MFP organisatie voor zijn eerste titelverdediging tegen UFC veteraan Junior Assuncao. Tsarukyan won via Unanimous Decision. Tijdens zijn laatste partij alvorens Tsarukyan bij de UFC tekende won hij van Felipe Olivieri met een Headkick KO in de eerste ronde. Tsarukyan zette vervolgens zijn winstreak van twaalf gevechten op het spel tijdens zijn short notice UFC debuut in April 2019 tegen Islam Makhachev. In een zeer sterke partij van beide kanten was het echter wel Makhachev die er met de Unanimous Decision overwinning vandoor ging. De UFC beloonde beide vechters met de Fight of the Night bonus. Tsarukyan wist tijdens zijn tweede partij voor de UFC wél de overwinning te pakken. Tijdens UFC 240 in Juli 2019 werd gewonnen van de Canadees Olivier Aubin-Mercier via Unanimous Decision. Tsarukyan werd vervolgens gekoppeld aan Davi Ramos tijdens UFC Portland in April 2020. De partij werd echter in verband met COVID-19 gecanceld. Het gevecht is nu alsnog ingepland in Juli 2020. Tsarukyan vocht sterk en won via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Nasrat Haqparast (MMA 12-3/UFC 4-2) is een van de grootste talenten uit Duitsland. De Afghaanse Duitser die op dit moment traint bij Tristar Gym in Canada begon zijn Pro-MMA carrière in 2012. Tijdens zijn debuutgevecht verloor Haqparast. Dit zou tot zijn UFC debuut de enige verliespartij in zijn MMA carrière zijn. Haqparast domineerde in zijn gewichtsklasse in de Duitse fightscene en wist liefst acht gevechten achter elkaar via (T)KO te beslissen. Haqparast, met een winstreak van acht overwinningen op zak tekende bij de ACB organisatie. En zou het in Juli 2017 opnemen in Sheffield tegen Paulo Teixeira. Echter werd zijn gevecht om onbekende redenen geannuleerd waarna Haqparast probeerde tijdens UFC Rotterdam in beeld te komen bij de UFC. De UFC hapte echter niet toe. Haqparast wilde vervolgens graag in Polen vechten, maar opnieuw leek de UFC niet geïnteresseerd. Maar na het uitvallen van Teemu Packalen had de UFC een vervanger van formaat nodig en kwam het toch uit bij Haqparast. Haqparast maakte op ”10 days notice” zijn debuut tijdens UFC Gdansk tegen de Pool Marcin Held. In een zeer gelijkwaardig gevecht was het uiteindelijk Held die via een enigszins controversiële Unanimous Decision de overwinning pakte en de winstreak van acht van Haqparast kraakte. Haqparast stond vervolgens gematcht tegen Alex Reyes tijdens UFC Londen in Maart 2018. Reyes raakte echter geblesseerd en werd vervangen door Cage Warriors Kampioen Nad Narimani. Echter bleek een uur voor aanvang van de partij dat Haqparast een ooginfectie had, waardoor hij niet werd goedgekeurd door het medisch team. Hierdoor werd het gevecht gecanceld. Haqparast werd vervolgens in zijn Hamburg ingepland tegen Marc Diakiese in Juli 2018. In een stand-up clinic pakte Haqparast op imposante wijze de Unanimous Decision overwinning. Daar wist de jonge Haqparast in Oktober 2018 een uitstekend vervolg aan te geven. In een Fight of the Night performance werd gewonnen via Unanimous Decision van Thibault Gouti. Haqparast zou vervolgens tijdens UFC Nashville vechten tegen John Makdessi. Echter raakte Haqparast geblesseerd waardoor hij verstek moest laten gaan. Haqparast vocht echter wel tijdens UFC Newark in Augustus 2019 tegen de Braziliaan Joaquim Silva. Haqparast wist Silva aan het begin van de tweede ronde KO te slaan en kreeg voor daarvoor de Performance of the Night bonus. Haqparast zou vervolgens in Januari 2020 terugkeren in de Octagon tegen de Amerikaan Drew Dober. Haqparast werd verrast door Dober in de eerste ronde en verloor via TKO. Haqparast zou in Augustus 2020 zich revancheren met een dominante Unanimous Decision overwinning tegen Alexander Munoz.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »