breaking news

Arman Tsarukyan treft Joel Alvarez tijdens UFC evenement op 26 februari

November 29th, 2021 | by Marcel Dorff
Arman Tsarukyan treft Joel Alvarez tijdens UFC evenement op 26 februari
UFC
0

Arman Tsarukyan maakt op 26 februari aanstaande zijn opwachting in de Octagon. In de Lightweight divisie treft hij Joel Alvarez in een partij tussen twee Top 15 vechters. De locatie van het evenement is op dit moment nog niet bekend. TASS journalist Igor Lazorin maakte het gevecht bekend.

Arman Tsarukyan (MMA 17-2/UFC 4-1) is een MMA vechter die zowel voor Armenië als Rusland uitkomt. Tsarukyan begon zijn Pro-MMA carrière in 2015 bij de MFP organisatie. Bij die organisatie zou hij ook een van de grote sterren worden. In zijn eerste drie jaar als prof wist Tsarukyan een 11-1 record bij elkaar te vechten. Met een winstreak van acht gevechten vocht Tsarukyan in December 2017 voor de MFP Lightweight titel tegen Takenori Sato. Tsarukyan won de partij via Unanimous Decision. Na vervolgens bij een andere organisatie gewonnen te hebben van Haotian Wu keerde hij in Mei 2018 terug bij de MFP organisatie voor zijn eerste titelverdediging tegen UFC veteraan Junior Assuncao. Tsarukyan won via Unanimous Decision. Tijdens zijn laatste partij alvorens Tsarukyan bij de UFC tekende won hij van Felipe Olivieri met een Headkick KO in de eerste ronde. Tsarukyan zette vervolgens zijn winstreak van twaalf gevechten op het spel tijdens zijn short notice UFC debuut in April 2019 tegen Islam Makhachev. In een zeer sterke partij van beide kanten was het echter wel Makhachev die er met de Unanimous Decision overwinning vandoor ging. De UFC beloonde beide vechters met de Fight of the Night bonus. Tsarukyan wist tijdens zijn tweede partij voor de UFC wél de overwinning te pakken. Tijdens UFC 240 in Juli 2019 werd gewonnen van de Canadees Olivier Aubin-Mercier via Unanimous Decision. Tsarukyan werd vervolgens gekoppeld aan Davi Ramos tijdens UFC Portland in April 2020. De partij werd echter in verband met COVID-19 gecanceld. Het gevecht werd alsnog ingepland in Juli 2020. Tsarukyan vocht sterk en won via Unanimous Decision. Tsarukyan zou vervolgens in Januari 2021 vechten tegen Nasrat Haqparast. Echter werd Haqparast ziek een dag voor het evenement en werd vervangen door Matt Frevola. Tsarukyan won de partij via Unanimous Decision. Ongeveer een half jaar later wist Tsarukyan zijn eerste overwinning via finish in de UFC te pakken. Christos Giagos werd via TKO in de eerste ronde verslagen. Tsarukyan kreeg hier de Performance of the Night bonus voor.

Embed from Getty Images

Joel Alvarez (MMA 19-2/UFC 4-1) is een Spaanse MMA vechter die sinds 2013 te vinden is in het Pro-MMA circuit. In zijn eerste drie jaar als prof wist hij een record neer te zetten van acht overwinningen en een verliespartij. De overwinningen werden behaald in het regionale Zuid-Europese circuit. De verliespartij kwam bij de M-1 Global organisatie. Alvarez tekende vervolgens bij de Ansgar Fighting League beter bekend als AFL. Daar groeide de Spanjaard uit tot een van dé smaakmakers in het Europese MMA circuit. Alvarez pakte bij deze organisatie zes overwinningen op rij, allemaal via Submission. Tijdens zijn laatste partij voor de organisatie pakte hij de titel door de ongeslagen Radu Maxim via Triangle Choke Submission te stoppen. Alvarez werd vervolgens gecontracteerd door de UFC en maakte in Februari 2019 zijn debuut tegen Damir Ismagulov. Ismagulov bleek een maatje te groot waardoor Alvarez via Unanimous Decision zijn UFC debuut verloor. Vier maanden later wist Alvarez zich te revancheren via een TKO overwinning in de tweede ronde tegen de Italiaan Danilo Belluardo. Vervolgens bleef het een jaar stil rond de Spanjaard. Pas in Juli 2020 keerde hij terug in de Octagon. Alvarez imponeerde met een Guillotine Choke Submission overwinning tegen Joseph Duffy in de eerste ronde. Drie maanden later pakte Alvarez wederom een overwinning in de eerste ronde. Ditmaal werd Alexander Yakovlev via Armbar Submission verslagen. Alvarez zou vervolgens in Mei 2021 terugkeren tegen Christos Giagos. Echter had de Spanjaard visumproblemen en moest hij afzeggen. Alvarez keerde wel terug in November 2021 tegen Thiago Moises. Alvarez imponeerde met een TKO win in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »