breaking news

Arjan Bhullar maakt UFC debuut tegen Luis Henrique ”KLB” tijdens UFC 216

June 8th, 2017 | by Marcel Dorff

Eerder vanmorgen wist The Province (Krant uit Vancouver) te melden dat Arjan Bhullar zijn UFC debuut zal maken tijdens UFC 216. De Canadees van Indiase afkomst werd vorige maand door de UFC aan de Heavyweight divisie toegevoegd. De ongeslagen Bhullar neemt het op tegen Luis Henrique de Oliveira (beter bekend als Luis Henrique KLB). Het gevecht zal plaatsvinden in de Octagon van de vernieuwde Rogers Place op 9 September 2017 in Edmonton, Alberta, Canada. Beide mannen treffen elkaar op de Preliminary Card van UFC 216. 

Luis Henrique de Oliveira (MMA 10-3-0-1/UFC 2-2-0-0) in Brazilië beter bekend als KLB, maakte eind 2015 zijn UFC debuut tegen Francis Ngannou. Dit liep niet goed af voor KLB, aangezien hij via KO in de tweede ronde werd gefinisht. In Juli 2016 wist KLB wel te winnen. Hij versloeg nieuwkomer Dmitrii Smoliakov via een Submission in de tweede ronde. Inmiddels is KLB aangesloten bij American Top Team in Florida. In November 2016 nam ”KLB” het voor eigen publiek op tegen de Deen Christian Colombo. In São Paulo wist Luis Henrique uiteindelijk via een Guillotine Choke Submission in de derde ronde Colombo te verslaan. KLB maakte vervolgens in Maart dit jaar zijn opwachting in Brooklyn. Ditmaal stond Marcin Tybura tegenover hem. Het gevecht was een maand eerder gecanceld, maar zou ditmaal wel doorgaan. De Pool beschikte over betere cardio dan KLB en wist hem mede hierdoor in de derde ronde via TKO te finishen.

Arjan Bhullar (MMA 6-0/UFC 0-0) is een Canadees van Indiase afkomst die sinds kort onder contract staat bij de UFC. Bhullar is een Olympische worstelaar en deed in 2012 mee aan de Olympische Spelen voor Canada. Hij kwam echter niet verder dan de tweede ronde. Bhullar wist twee jaar daarvoor wel goud te pakken op de prestigieuze Commonwealth Games in Delhi, India. Bhullar begon zijn Pro-MMA carrière in 2014 bij de Battlefield Fighting League organisatie. Bhullar won zijn MMA debuut via KO in de eerste ronde. Tijdens zijn tweede partij voor de organisatie (plus een andere overwinning buiten de organisatie) kreeg Bhullar al een titelgevecht. Bhullar pakte de titel via TKO aan het einde van de tweede ronde. Bhullar verdedigde zijn titel nog eenmaal, en vocht ook nog een aantal losse partijen. Zijn laatste partij voordat de UFC overnam won hij via Unanimous Decision tegen MMA veteraan Joey Yager. Bhullar traint vooral in zijn woonplaats Vancouver, maar als hij in de VS is sluit hij zich aan bij American Kickboxing Academy om te trainen met mannen als Cain Velasquez en Daniel Cormier.

Comments are closed.

Translate »