breaking news

Twee nieuwe gevechten bekend gemaakt voor UFC Fight Night 103 in Phoenix

December 7th, 2016 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft Fox Sports Arizona bekend gemaakt dat twee atleten uit Arizona het tegen elkaar zullen opnemen tijdens UFC Phoenix. Frankie Saenz zal het opnemen in een Bantamweightgevecht tegen de Braziliaan Augusto Mendes. Het gevecht zal plaatsvinden op 15 Januari 2017 in de Talking Stick Resort Arena te Phoenix, Arizona. Op dezelfde card zullen ook Jocelyn Jones-Lybarger en Nina Ansaroff het tegen elkaar opnemen.

Frankie Saenz (MMA 11-4/UFC 3-2) kwam in 2014 de UFC binnen als de King of the Cage Flyweight Kampioen. De zeer sterke worstelaar nam het op in zijn debuut tegen Nolan Ticman. Saenz domineerde alle drie de rondes en won via Unanimous Decision. Begin 2015 stond er een partij tegen Iuri Alcantara op het programma. Saenz was de grootste underdog op de card, maar verbaasde vriend en vijand door Alcantara vrij eenvoudig onder controle te houden en opnieuw te winnen via Unanimous Decision. Vervolgens volgde een moeizame partij tegen inmiddels Bellator MMA vechter Sirwan Kakai. Ditmaal wist Saenz te winnen via Split Decision. Eind 2015 ging het voor het eerst mis met Saenz in de UFC tegen Urijah Faber. Saenz was duidelijk een maatje te klein voor Faber en verloor via Unanimous Decision. In zijn laatste gevecht afgelopen zomer tegen Eddie Wineland ging het opnieuw mis voor Saenz. Ditmaal werd de man uit Phoenix gefinisht in de derde ronde via TKO. Saenz is inmiddels buiten de rankings gevallen en zal dus willen winnen om zijn plaats terug te veroveren.

Augusto Mendes (MMA 5-1/UFC 0-1) is een meermalig BJJ wereldkampioen in zowel Gi als No-Gi competitie. De Braziliaan die traint bij The MMA Lab in Glendale, Arizona zou in Januari van dit jaar op short notice zijn debuut maken tegen Charles Rosa. Dit ging uiteindelijk niet door. Mendes zou alsnog zijn debuut maken voor de UFC, opnieuw op short notice tegen Cody Garbrandt. Mendes was vrijwel kansloos tegen de inmiddels topcontender in de UFC Bantamweight divisie en verloor via TKO in de eerste ronde. Mendes mag nu bewijzen met een full camp of hij ditmaal wel zijn eerste overwinning in de UFC kan behalen.

Jocelyn Jones-Lybarger (MMA 6-3/UFC 0-2) kwam eind 2015 de UFC binnen als RFA Strawweight Kampioene. Jones-Lybarger viel in op short notice tegen Tecia Torres. Torres won het gevecht via Unanimous Decision. In 2016 vocht Jones-Lybarger tegen Randa Markos. Opnieuw verloor ze via Unanimous Decision. Net als haar nieuwe tegenstandster Ansaroff heeft ze een overwinning dringend nodig.

Nina Ansaroff (MMA 6-5/UFC 0-2) heeft net als Jones-Lybarger nog weinig plezier gehad aan haar UFC avontuur. Ansaroff debuteerde eind 2014 tegen Juliana Lima. Lima won het gevecht via Unanimous Decision. Ansaroff stond vervolgens gepland tegen Rose Namajunas. Ansaroff kwam te zwaar binnen, en moest 20% van haar paycheck afstaan aan Namajunas. Vervolgens werd ze een dag later wegens ziekte door de dokters van het evenement afgehaald. Begin dit jaar keerde Ansaroff terug in de Octagon. Opnieuw zonder succes. Ditmaal werd verloren van Justine Kish. Net als Jones-Lybarger lijkt een overwinning voor Ansaroff een must.

ariz

Leave a Reply

Translate »